Almanya'dan bulunan aslan heykelciğinin dünyada bilinen en eski dini inanç kanıtı olduğu bildirildi.

Kale kalıntılarında bin yıllık yüzük bulundu Kale kalıntılarında bin yıllık yüzük bulundu

Almanya'da bir mağarada 1939 yılında bulunan bir mamut dişinden oyulmuş, 12 inç (31 santimetre) boyundaki Aslan Adam Heykelciği ile ilgili bilim insanları, bunun 400 saatlik bir çalışmanın ürünü olduğunu söyledi.

Bu heykelciği yapmanın zor olduğunu ifade eden bilim insanları, livesience'ye yaptıkları açıklamada, yarı insan, yarı aslanı tasvir eden fildişi heykelciğinin 40 in yıllık olduğunu kaydetti.

''EN ESKİ DİNİ İNANÇ KANITI''

Araştırmacılar, ''Aslan Adam''ın büyük ihtimalle törensel amaçlarla kullanıldığını düşündüklerini belirterek, ''heykelin vücudunda bulunan ve nesnenin kişiden kişiye geçtiğini gösteren aşınma desenleri bu düşüncemizi destekliyor'' dedi.

''Aslan Adam heykelciği, dünyadaki bilinen en eski dini inanç kanıtı olarak kabul ediliyor'' diyen araştırmacılar, yıllarca, ''Aslan Adam''ın bir teriantropun veya yarı insan yarı hayvan figürünün en eski tasviri olarak kabul edildiğini belirtti.

Heykelciğin, ''gerçek hayatta var olmayan bir doğaüstü varlığın varlığını hayal etme yeteneğinin kanıtı'' olduğunu anlatan bilim insanları, Aslan Adam heykelciğinin bulunduğu mağarada ayrıca delikli kutup tilkisi dişleri ve ren geyiği boynuzlarının da bulunduğunu, bunun da mağaranın ritüellerin yapıldığı bir yer olduğunu söyledi.

Editör: EYYUP KAÇAR