İRFAN GÖZEN

Yanal, iyi futbol sergilemek için çok hızlı oynamaya ve rakibe geniş  alan vermemek gerektiğini anımsatarak, Diyarbakır Stadının zeminin buna uygun olmadığını anımsattı.

Amedspor,  son dakikada üzüldü Amedspor, son dakikada üzüldü

Oyuncuların pas yapmakta güçlük çektiğini hatta topu kontrol edemediğnin vurgulayan Yanal, zeminin takımına adeta engel olduğunu dile getirdi.

Maçta sahanın zeminin durumunun kendi oyunlarını sergilemelerine izin vermediğini belirten Yanal, ''Bugünkü saha zemini, rakibin işine geldi. Çok hızlı kayarak, çok hızlı alanları kapatarak bizim o pas ve oyunu kırma oyunumuzu engellemekte zorluk çekmediler. Oyun oynamak için uygun şartları ve koşulları oluşturmak adına çok zorlandığımız bir gündü. Oyuncuların coşkusu, mücadele arzusu ya da kazanma arzuları için söylenecek bir eleştiri bulamıyorum. Kendi yeteneklerine uygun, kendi oyun tarzlarına uygun bir oyunu oynama konusunda sıkıntı yaşadılar. Bugünkü saha zemini, rakibin işine geldi. Biz bu sahada nasıl mücadele edeceğiz? Bu işi hızlı şekilde çözmeliyiz. Bizim acilen futbol oynayabileceğimiz sahaya ihtiyacımız var.’’ dedi.

Editör: Özgür Ayaydın