Bilim insanları tarafından, evrenin gizemi olan kara deliklerle ilgili yeni  bir araştırma yapıldı.

Evrenin ilk zamanlarında, devasa kara deliklerin nasıl oluştuğu uzun süredir bilim insanlarının en büyük merak konusu olmuştu. Hubble Uzay Teleskobu'nun son gözlemleri, bu gizemli gök cisimleri hakkında şaşırtıcı yeni bilgiler ortaya koydu.

Yeni araştırmaya göre, erken evrende düşünüldüğünden çok daha fazla kara delik bulunuyor. Üstelik bu kara deliklerin, beklenenden çok daha büyük kütlelere sahip olduğu bildirildi.

Bu keşfin, evrenin ilk dönemlerindeki koşullar ve galaksilerin oluşumu hakkında bilinenleri kökten değiştirebileceğini belirten ve birkaç farklı teori üzerinde çalışan araştırmacılar, şöyle dedi:

''Bunlardan biri, kara deliklerin büyük patlamadan hemen sonra oluştuğu 'ilkel kara delik' teorisi. Ancak en güçlü teori, bu kara deliklerin büyük yıldızların çökmesiyle oluştuğu. Bu yıldızların da normal yıldızlardan çok daha büyük ve farklı özelliklere sahip olması gerekiyor.

Beyni uyku düzenine ayarlayan akıllı kafa bandı! Beyni uyku düzenine ayarlayan akıllı kafa bandı!

Bu yeni bulgular, evrenin en temel sorularından birine cevap bulmamıza yardımcı olabilir: Biz kimiz ve nereden geldik? Kara deliklerin oluşumu, galaksilerin ve gezegenlerin nasıl oluştuğunu anlamamız için kritik bir adım.''

KAYNAK: Livesience
 

Editör: EYYUP KAÇAR