Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, yaşananların kasıtlı olduğunu öne sürerek soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Son günlerde sosyal medyada yer alan görüntülerde, Gebze Belediyesi'ne ait sokak hayvanları rehabilitasyon merkezinde ölü hayvanların bulunduğu bir alan ortaya çıkmıştı. Bu durum, hayvanseverlerin büyük tepkisini çekmiş ve yetkililerden açıklama bekleniyordu.

Konuyla ilgili Gebze Belediye Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'den ilk açıklama geldi. 

''HAYVANLARI KASTEN ÖLDÜRMERDİK''

Gebze Belediye Başkanı Büyükgöz, görüntülerin kendisini de üzdüğünü belirterek, ''Hayatta olan hiçbir hayvanımızı kasten öldürmek, itlaf etmek gibi bir sürecimiz olmaz olamaz'' dedi. 

Yaşananların kasıtlı olduğunu ve rehabilitasyon merkezine izinsiz giren bir grup insanın görüntüleri çekip yaydığını iddia eden Büyükgöz, olayın ardından hem belediye içinde hem de adli makamlarda soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

Kanseri önlediği bilimsel olarak kanıtlanan 5 besin Kanseri önlediği bilimsel olarak kanıtlanan 5 besin

Soruşturma kapsamında bazı görevlilerin açığa alındığını belirten Büyükgöz, ''En kısa zamanda soruşturmalar neticelenecek ve sorumlular gerekli cezayı alacaktır'' diye konuştu.

''YAKLAŞIK 40 MİLYON LİRA HARCADIK''

Büyükgöz, belediyenin sokak hayvanları için büyük yatırımlar yaptığını ve yaklaşık 40 milyon lira harcadığını söyledi.

Kısırlaştırma, tedavi ve aşılama gibi hizmetler verdiklerini ifade eden Büyükgöz, bu olayın kendilerini derinden üzdüğünü bildirdi.

Kamuoyunda büyük tartışma yaratan Gebze'deki hayvan ölümleri olayıyla ilgili hayvanseverler, yetkililerden konunun aydınlatılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını talep ediyor.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Editör: EYYUP KAÇAR