2024-KPSS Ön Lisans sonuçları açıklandı 2024-KPSS Ön Lisans sonuçları açıklandı

Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (HMGS) ve İdari Yargı Ön Sınavı (İYÖS) yönetmelikleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu sınavlara katılacak olan adaylar için önemli bilgiler ve sınav düzenlemeleri açıklandı.

HUKUK MESLEKLERİNE GİRİŞ SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (2024-HMGS) ile İdari Yargı Ön Sınavı (2024-İYÖS), Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 29 Eylül 2024 tarihinde yapılacak.

Sınavlar, saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 130 dakika olacak. Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı 2024 tarihi ve detayları

SINAV İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI

Yönetmelikte yer alan bilgilere göre, adli ve idari yargıda hakim ve savcı yardımcılığı sınavlarına girmek, avukatlık stajı ve noterlik stajına başlamak isteyen adayların Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı'nda başarılı olmaları gerekiyor. Ayrıca, idari yargı hakim yardımcılığı sınavına katılmak isteyen adaylar için de İdari Yargı Ön Sınavı'ndan başarı elde etme şartı getirildi.

KİMLER KATILABİLİR?

Hukuk fakültesi mezunlarının yanı sıra, siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat ve maliye gibi alanlarda en az 4 yıllık eğitim almış olan adaylar da bu sınavlara katılabilir. Ayrıca, denkliği kabul edilen yabancı öğretim kurumlarından mezun olan adaylar da bu sınavlara başvurabilirler.

2024 HMGS GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

ÖSYM tarafından düzenlenecek olan 2024 Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı'nın giriş belgeleri, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden alınabilir. Sınav tarihleri ve saatleriyle ilgili detaylı bilgiler de yine ÖSYM'nin duyuruları arasında yer alacaktır.

2024 HMGS giriş belgesini almak için ÖSYM AİS ekranını ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Ayşegül Yaşar