Türk sanat dünyasının önemli isimlerinden Hümeyra'nın hayatı merak ediliyor. Türk halk müziği ve edebiyatından eserler seslendirerek tanınan Hümeyra, Türkiye ve yurt dışında çeşitli tiyatro oyunları ve sinema filmlerinde de rol aldı. Peki, Hümeyra kimdir, nereli ve kaç yaşında? Hümeyra kaç kez evlendi? İşte detaylar...

HÜMEYRA KİMDİR?

Fatma Hümeyra Akbay, sahne adıyla Hümeyra, Türk şarkıcı, söz yazarı, besteci ve oyuncudur. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanı profesör Muvaffak Akbay ve dört dil bilen Malike Hanım'ın kızıdır. 5 yaşında bale derslerine başlayan Hümeyra, Ankara Koleji'nde eğitim aldı. Babasını kaybettikten sonra annesiyle İstanbul'a taşındı ve liseye başladığında Londra'ya giderek grafik tasarım dersleri aldı. İstanbul'a döndüğünde İstanbul Ekspres Gazetesi'nde muhabir olarak çalıştı. Aile baskısıyla 20 yaşında Haluk Aşkın ile ilk evliliğini yaptı.

Hümeyra 1

SON YILLAR VE EVLİLİKLERİ

Hümeyra, Çağan Irmak'ın teşvikleriyle sinema kariyerine devam etti ve "Dedemin İnsanları", "Unutursam Fısılda" gibi yapımlarda yer aldı. "Yalan Dünya", "Paramparça", "Şahsiyet" ve "Kadın" dizilerinde rol aldı. 2020'de "Biz Böyleyiz" filminde oynadı. Son yıllarda resim dersleri aldı ve resim yapmaya yoğunlaştı.

HÜMEYRA NERELİ?

Hümeyra, aslen Ankaralıdır.

HÜMEYRA KAÇ YAŞINDA?

15 Ekim 1947 doğumlu sanatçı Hümeyra, 2024 itibariyle 77 yaşındadır.

HÜMEYRA KAÇ KEZ EVLENDİ?

Hümeyra, beş kez evlenmiştir:

Haluk Aşkın (ilk evlilik)

Ünlü sanatçı Zuhal Olcay BüleNt Ortaçgil için ne söyledi Ünlü sanatçı Zuhal Olcay BüleNt Ortaçgil için ne söyledi

Fikret Hakan (ikinci evlilik)

Ahmet Mithat Bigat (üçüncü evlilik)

Ömer Kavur (dördüncü evlilik)

Jimmy Cicero (beşinci evlilik)

Editör: Ayşegül Yaşar