Bilim insanları, insanların atasının sanıldığı gibi tüylü değil, tüysüz olabileceğini ileri sürdü.

Elli yıl önce bilim insanları, neredeyse tamamı fosilleşmiş bir kafatası ve yüzlerce kemik parçası keşfetti. 

Australopithecus afarensis türünün 3,2 milyon yıllık bu dişi örneği, Beatles'ın ''Lucy in the Sky with Diamonds'' şarkısından esinlenerek ''Lucy'' olarak adlandırıldı.

TASVİR EDİLEN RESİM YANLIŞ MI?

Bilim insanları, Lucy'nin bazı evrimsel bilmeceleri çözmüş olsa da, görünüşünün hala tartışmalı olduğunu ifade ederek, popüler çizimlerde kalın, kırmızımsı kahverengi bir kürkle tasvir edilen Lucy'nin bu tüylü resminin yanlış olabileceğini savundu.

''Genetik analizdeki teknolojik ilerlemeler, Lucy'nin çıplak olabileceğini veya en azından çok daha ince bir örtüye sahip olduğunu gösteriyor'' diyen bilim insanları, insanlar ve bitlerin ortak evrim öyküsüne göre, yakın atalarımızın 3 ila 4 milyon yıl önce vücut kürklerinin çoğunu kaybettikleri ve 83.000 ila 170.000 yıl öncesine kadar kıyafet giymediklerini kaydetti.

İlk insanlar ve atalarının 2,5 milyon yıldan fazla bir süre boyunca tamamen çıplak olduklarının belirlendiğini kaydeden bilim insanları, şöyle dedi:

''İlk insanlarda vücut kıllarının kaybı, termoregülasyon, cinsel partnerleri cezbetme ve parazitleri uzaklaştırma gibi faktörlerin bir kombinasyonundan etkilenmişti. Çevresel, sosyal ve kültürel faktörler de giysinin benimsenmesini teşvik etmiş olabilir.''

''UTANÇ; EŞLERE SADIK KALMAYI TEŞVİK ETTİ''

Çin, ayın uzak tarafından örnek getiren ilk ülke oldu Çin, ayın uzak tarafından örnek getiren ilk ülke oldu

İnsanların sosyal-cinsel anlaşmayı güvence altına almak için utanç gibi mekanizmalara ihtiyaç duyulmuş olabileceğini kaydeden Evrimci antropolog Daniel MT Fessler, ''Utanç bizi partnerlerimize sadık kalmaya ve çocuklarımızı yetiştirme sorumluluğunu paylaşmaya teşvik ediyor'' dedi.

Bilim insanları, yeni bulguların, insanlık tarihine ve evrimine dair daha fazla ışık tuttuğunu belirterek, ''yeni bulgular, aynı zamanda modern kültürel ve sosyal algılarımızı da yansıtıyor. Lucy'nin üzerindeki örtüleri kaldırmak, sadece onun değil, bizim de tarihimize ışık tutuyor'' dedi.

Live Sience
 

Editör: EYYUP KAÇAR