Çin'de arkeologlardan efsanevi keşif Çin'de arkeologlardan efsanevi keşif

Arkeologlar Batı Papua'da 55 bin yıl önce insanların yaşadığını ortaya çıkardı.

Batı Papua'nın Raja Ampat takımadalarındaki Waigeo Adası'nda yapılan kazılarda, insanların bu bölgeye en az 55.000 yıl önce yerleştiğini ortaya çıkardı. Bu keşif, insanlığın Asya'dan Pasifik Adaları'na olan cesur yolculuklarının zamanlaması ve rotası hakkındaki bilinmeyenleri aydınlatıyor.

MOLOLO MAĞARASI VE BİNLERCE YILLIK İZLER

Araştırmacılar, Mololo Mağarası'nda yaptıkları kazılarda taş eserler, hayvan kemikleri ve deniz kabukları gibi insan yerleşimine dair kalıntılar buldu.

En dikkat çekici bulgunun 55.000 yıl öncesine ait bir ağaç reçinesi eseri olduğunu belirten araştırmacılar, ''Bu bulgu, insanların o dönemde yağmur ormanlarında yaşamak için geliştirdikleri karmaşık becerilere işaret ediyor'' dedi.

BATI PAPUA ARKEOLOJİK BİR BİLMECE

Papua Haberi̇çi̇

Batı Papua'nın derin insan geçmişi hakkında hala çok az şey bilindiğini ifade eden araştırmacılar, bölgedeki siyasi ve sosyal zorluklar nedeniyle araştırmaların sınırlı kaldığını söyledi.

PASİFİK'İN GİZEMLİ GEÇİŞİ

Haberi̇çi̇ Papua

Batı Papua arkeolojisinin, Pasifik Okyanusu'nun geniş alanlarındaki insan yerleşimlerinin kökenlerine ışık tuttuğunu kaydeden arkeologlar, ''Bu araştırmalar, insanların yeni ve alışılmadık adalar denizinde nasıl hayatta kaldığını ve uyum sağladığını anlamamıza yardımcı oluyor'' dedi.

KAYNAK: Livesience
 

Editör: EYYUP KAÇAR