İzmir Barosu 2024-2026 Olağan Genel Kurulu’nun ilk gününde, avukatlar yeni baro yönetimini belirlemek ve mesleki sorunlarını tartışmak amacıyla biraraya geldi.

Toplam 13 bin 552 avukatın kayıtlı olduğu İzmir Barosu’nun Genel Kurulu’na yasa gereği yüzde 10'luk katılım sağlanmaması nedeniyle saatlerce beklendi.

Yaklaşık 6 saati aşkın süre sonra yapılmaya başlanan genel kurulda bireysel konuşmalar sırasında Avukat Bülent Karagöz’ün söz aldığı sırada salonun bir bölümü konuşmayı protesto etmek üzere salonu terk etti. Ardından söz alan Avukat Dilan Can Ateş Turgal’ın konuşmasında Selahattin Demirtaş, Selçuk Kozağaçlı ve Ebru Timtik’i anmasının ardından salonda ''Faşizme karşı omuz omuza'' ve ''Jin jiyan azadi'' sloganları atıldı.

Bunun ardından salonun bir kısmı ''PKK dışarı'', ''Ne mutlu Türk’üm diyene'' ve ''Mustafa Kemal’in askerleriyiz'' sloganlarını attı. Gerginlik çıkan genel kurulda Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlara saldırıldı. Oturuma 15 dakika ara verildi.

GENEL KURULDA 4 LİSTE YARIŞIYOR

Seçimlerde Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Av. Sefa Yılmaz, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun adayı Av. Sercan Altunordu, Mücadeleci Avukatlar Grubu’nun adayı Av. Tacettin Çolak, İzmir Avukat Hareketi’nin adayı Av. Banu Aşkın İnce başkanlık için yarışacak.

İzmir Barosu Başkanı ve Başkan Adayı Sefa Yılmaz genel kurulun açılış konuşmasında mevcut siyasal iktidar tarafından ortaya atılan yeni sivil anayasaya değişikliği tartışmalarına değindi.

İki il at ve eşek etinde ilk sırada yer aldı İki il at ve eşek etinde ilk sırada yer aldı

Kültürpark’ta yer alan Celal Atik Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kurul, iki gün sürecek.
 

Kaynak: Evrensel