''Kaos Tanrısı'' olarak adlandırılan asteroitin 2029'da Dünyaya yaklaşacağı bildirildi.

iPhone 16 Serisi Sahneye Çıktı: Fiyatı ve özellikleri iPhone 16 Serisi Sahneye Çıktı: Fiyatı ve özellikleri

''Kaos Tanrısı'' adı verilen asteroitin 2029 yılında dünyaya çarpıp çarpmama ihtimali ile ilgili yeni simülasyonlar yapıldı. Yapılan simülasyonlarda, ''şehir katili'' olarak da bilinen asteroit Apophis'in 2029'da Dünya'nın yanından geçeceği, ancak bu geçişin bir başka asteroit ile çarpışma riskini taşıyabileceği ortaya çıktı.

İhtimal son derece düşük olsa da, önümüzdeki üç yıl boyunca bu riskin göz ardı edilemeyeceği bildirildi.

BÜYÜKLÜĞÜ EYFEL KULESİ KADAR KADAR

Yaklaşık 340 metre çapında ve fıstık biçimindeki Apophis'in, 2004 yılında keşfedildiğini kaydeden bilim insanları, şöyle dedi:

''İsmini Mısır mitolojisindeki karanlık ve düzensizlik tanrısı Apep’ten alarak 'Kaos Tanrısı' lakabını kazandı. Bu devasa asteroit bir 'gezegen katili' değil, ancak büyük bir şehri yok edebilecek kadar güçlü. Gökbilimciler, Apophis'in 13 Nisan 2029'da Dünya'ya 20.000 mil (32.000 kilometre) mesafeye kadar yaklaşacağını hesapladılar. Bu mesafe, Dünya ile Ay arasındaki uzaklığın onda biri kadar ve bazı uydulardan daha yakın.''

''2027 YILINI BEKLİYORUZ''

''Her ne kadar risk son derece düşük olsa da, Apophis'in rotasında bir değişiklik olup olmadığını anlamak için 2027 yılına kadar beklememiz gerekecek'' diyen bilim insanları şuan güneşe yakın olması nedeniyle görüş alanının dışında olan bu dev uzay kayasının, tekrar görünür hale geldiğinde  daha kesin hesaplamaların yapılabileceğini söyledi.

KAYNAK: Livesience

Editör: EYYUP KAÇAR