LGS sonuçlarının açıklanması ile öğrenciler bu sefer de puanlarına göre okullara yerleşmek için tercihte bulunacak. Öğrenciler aldıkları puan ve yaptıkları tercihlere göre Anadolu liseleri, fen liseleri, imam hatip ve meslek liselerine yerleşme imkanı bulacak. LGS sonuçları MEB’in resmi sayfasından erişime açılırken, öğrencilere sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan sınav takvimine göre 2024 LGS sınavı sonuçları 28 Haziran Cuma günü açıklanacak. Sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine basılı olarak gönderilmeyecek.

Lgs3

MEB ikinci il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvurusu ne zaman? MEB ikinci il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvurusu ne zaman?

LGS SONUÇLARINA NEREDEN BAKILACAK? 

LGS sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi sitesi meb.gov.tr üzerinden açıklanacak. Öğrenciler T.C. kimlik numaraları ile sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK? 

LGS tercihlerinin başlaması için öncelikle LGS sonuçlarının açıklanması bekleniyor. 28 Haziran2da sonuçların açıklanmasının ardından tercih kılavuzunun yayınlanmasıyla MEB’in açıkladığı tarih itibariyle LGS tercihleri yapılmaya başlanacak. Yaklaşık üç defa yapılacak yerleştirmelerin sonuçlarına göre hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler düz liselere kaydolacak

Editör: Ayşegül Yaşar