Savur Kaymakamlığı, Savur Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile turizm işletmecileri, 'Antik Kent Savur'u tanıtma ve geliştirme' projesi kapsamında, bir grup  basın mensubu ve sosyal medya fenomenlerini ilçeye davet etti.

90753 (2)

Mardin'in tarihi ilçesi Savur'un kadim mabetleri, konakları, doğal ve kültürel varlıklarının tanıtılması amacıyla Savur Kaymakamlığı tarafından çalışma başlatıldı. Kaymakamlık tarafından Savur Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Turizmci işletmecileri iş birliğinde hayata geçirilen 'Antik Kent Savur'u Tanıtım ve Geliştirme Programı' kapsamında, basın mensupları ve sosyal medya fenomenlerine ilçenin tarihi değerleri tanıtıldı.

90753 (4)

Programa katılanlar, fotoğraf ve izleyerek videolar yaptığı paylaşımlarla ilçenin doğal, kültürel, tarihi ve gastronomi gibi değerlerinin tanıtımını yaptı. Tanıtım programı Savur Kaymakamı Fatih Çevik, Savur Belediye Başkanı Engin Uğur Hamidi, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ayhan Gök ve turizm işletmecileri katıldı. Programda, Süryanilerin yaşadığı Dereiçi Mahallesi ile kent merkeziki turizm destinasyonları görüldü, çok sayıda yöresel yemeğin tadımı yapıldı. İlçenin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin etkin olarak tanıtılabilmesi ve geniş kitlelere ulaştırılabilmesi amacıyla çoğaltılması, bazı turizm firmaları da gezi programlarına Savur ilçesini dahil etme kararı aldı.

90753

Savur Kaymakamı Fatih Çevik, programın ilçeyi ülke turizmine tanıtmak amacıyla yapıldığını belirterek, “İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ve belediyemiz ile birlikte sosyal medya fenomenleri arkadaşlarıyla birlikte davet edildik, ilçemizin tanıtımına katılmaları için. İlçemiz çok güzel bir ilçe, tarihi yapısı, koku dağılımı var. Bunların hepsini ortaya çıkarmak ve turizmine yönelik faaliyetlerdeyiz. Bununla birlikte aynı zamanda Mardin'den gelen öğrencilerin de sadece Mardin ya da Midyat değil belki Mardin, Savur, Midyat destinasyonu şeklinde ya da rota şeklinde hem gelen misafirleri daha çok memnun kalacaklar, tabii ki bizi de daha çok memnun edecekler” dedi.

90753 (5)

Diyarbakır’da ‘Toplumsal Cinsiyet’ eğitimleri sürüyor Diyarbakır’da ‘Toplumsal Cinsiyet’ eğitimleri sürüyor

İlçe Belediye Başkanı Engin Uğur Hamidi, ilçeyi Türkiye'ye tanıtmayı hedeflediklerini ifade ederek, “Amacımız Savur'u tüm Türkiye'ye, dünya tanıtmak. Savur maalesef terörden dolayı çok etkilenen bir ilçe oldu ve bu süre boyunca çok iyi tanıtılmadı. Mesela şu anki konumu, Dereiçi köyünün Ortodoks Kilisesi. Dünya tarihinde bir köyde, bir Hıristiyan köyünde, Hıristiyanlık mezhebinin üç farklı mezhebine ait Protestan, Katolik, Ortodoks kilisesine ait kilise yoktur. Ama bu köyde şu anda bulduğumuz kilise Ortodoks Kilisesi. Hemen 50 metre solunda Katolik kilisesi var ve hemen 50 metre sağında da Protestan kilisesi var. Bu dünya tarihinde biriktiriliyor. Bunu bile dünyaya duyuramamışız. Bugünkü öğrencileri, öğrencileri burada ağırladık. Türkiye'ye tanıtmak istiyoruz. Özellikle Savur'u, Savur'daki doğal özellikleri, kültürel güzellikleri, kültürel zenginlikleri” diye konuştu

Editör: HABER MERKEZİ