Albatrosları canlı canlı yiyen fareler bombalanacak Albatrosları canlı canlı yiyen fareler bombalanacak

Lowa'da arkeologlar, yaklaşık 13.600 yıllık iyi korunmuş bir mastodon kafatası ve kemiklerini gün yüzüne çıkardı. Keşif, eyalette bulunan ilk mastodon kafatası olma özelliği taşıyor.

Livesience'de er alan habere göre, iki yıl önce Wayne County sakinleri, bir derede oldukça uzun bir kemik bulmuş ve durumu yetkililere bildirmişlerdi. Yapılan incelemeler sonucu, bu kemiğin bir mastodona ait olduğu tespit edildi. Bunun üzerine arkeologlar, daha fazla kalıntı bulabilmek umuduyla bölgede kazı çalışmalarına başladı.

DEVASA KAFATASI BULUNDU

Kafatasi Haberi̇çi̇

Arkeologlar, kazılar sonucunda devasa bir kafatası ve muhtemelen aynı hayvana ait diğer kemikleri ortaya çıkardı. 

Kafatasının dişlerinden birinin halen sağlam bir şekilde durduğunu söyleyen araştırmacılar, mastodonun insanlar tarafından mı avlandığını yoksa insanların bu fosille herhangi bir etkileşimde bulunup bulunmadığını belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

AVLANIP AVLANMADIĞI ARAŞTIRILIYOR

Iowa Üniversitesi Eyalet Arkeolog Ofisi Müdürü John Doershuk, ''Bu yaratıkla insan etkileşimine dair kanıt bulmayı gerçekten umuyoruz. Belki de hayvanı avlamak ve kesmek için kullanılan taş mermi uçları ve bıçaklar gibi aletler bulabiliriz'' dedi.

Amerikan mastodonlarının, 3,5 milyon ila 13.000 yıl önce Kuzey Amerika'da yaşamış büyük memeliler olduğunu kaydeden araştırmacılar, ''Filler ve mamutlarla akraba olan bu tür, yaklaşık 11.700 yıl önce iklim değişikliği ve insan avcılığı nedeniyle soyunu tüketti'' dedi.

Araştırmacılar, kazılar sonucu yaklaşık 20 kemik parçası bulunduğunu ve bu kemik

Editör: EYYUP KAÇAR