Ferit Aslan

Geçen sezon ilk kez 1. Lige çıkan ve ilk kez Passolig sistemine giren Amedspor, milyonlarca taraftarına rağmen Possolig verilerine göre lige 14. Sırada başlıyor.

12979-1

Şampiyon olup bu sezon TFF Trendyol 1. Liginde mücadele edecek olan Amedspor, süper lig hedefi ile hazırlıklarını sürdürürken, taraftarları açısından kötü bir sınav veriyor. 

Diyarbakırspor’un eski yöneticisi Kıvanç hayatını kaybetti Diyarbakırspor’un eski yöneticisi Kıvanç hayatını kaybetti

Bu sezon ilk kez 1. Ligde oynayacağı gibi, ilk kez Passolig sistemine da dahil olan Amedspor’un, Passolig kayıtları pek içi acıcı görünmüyor. 

Amedspor Yik Passolig Kayitlarini Yapti.jpgMaçları izlemek için gerekli olan Passolig sisteminin kayıtlarına göre, 20 takımdan oluşan 1. Ligde, Ankaragücü taraftarları 114 bin 376 kaydı ile ilk sırada yer alıyor. Ankaragücü’nü geçen sezon deprem nedeniyle oynamayan Yeni Malatyaspor 86 bin 193 ile takip ediyor. 

PASSOLİG SİSTEMİ İLE İLK KEZ TANIŞANLAR

Passolig sistem ile geçen sezon 1. Lige çıkan Amedspor, Iğdırspor ve Esenler Erokspor ilk kez tanışırken, milyonlarca taraftarı olan ve ilk kez bu sistem ile tanışan Amedspor, Passolig kayıtlarına göre bugünkü 8226 sayı ile 14. Sırada yer alıyor. 

Passolig kaydı 4 ile en az olan Esenler Erokspor olurken, onu 538 ile Iğdırspor, süper ligden bu sezon düşen Pendikspor’un ise 5232 Passolig kaydı bulunuyor. 

Passolig sistemindeki verilerin içinde yenilenmeyen kartların da bulunduğu belirtilirken, geçen yıl bu sistem ile tanışan Şanlıurfaspor’un 28 bin 103 kaydı bulunuyor. 

Editör: Ferit Aslan