Mısır'da Ramses II dönemine ait 3200 yıllık kışla, kılıç ve inek mezarları ortaya çıkarıldı.

Mısır'da yapılan kazılarda, içinde II. Ramses'in adının yazılı olduğu bir kılıcın da bulunduğu 3200 yıllık bir askeri kışla ortaya çıkarıldı. 

Arkeologlar; kışlanın, Libyalıların Mısır'a yönelik artan tehdidine karşı inşa edilmiş olabileceğini söyledi.

İNEK MEZARLARI VE SİLAH DEPOLARI

111-4

Kışlada, tahıl depoları, fırınlar ve hayvan kemiklerinin bulunduğu çanak çömleklerin keşfedildiğini belirten arkeologlar, şöyle dedi:

''Özellikle dikkati çeken bulgulardan biri, çok sayıda inek mezarı oldu. Mısırlılar için inekler kutsal kabul edildiğinden bu mezarlar, hayvanların sadece besin kaynağı olarak değil, aynı zamanda dini inançlarla da bağlantılı olduğunu gösteriyor.''

RAMSES II'NİN KILICI

K I L I Ç

Bismil’de Film Günleri Başlıyor Bismil’de Film Günleri Başlıyor

Arkeologlar, en önemli bulgulardan birinin de II. Ramses'in adının yazılı olduğu bronz bir kılıç olduğunu ifade ederek, kılıcın, kışladaki küçük bir odada, düşmanın sızabileceği bir alanın yakınında bulunmasının, onun sadece gösterişlik değil, aynı zamanda savaş için tasarlandığını da ortaya koyduğunu söyledi.

STRATEJİK KONUM

R A M S E S

Kışlanın, kuzeybatı Nil Deltası'ndaki bir askeri yol üzerinde yer almasının, batı çölünden veya Akdeniz'den gelen düşmanlara karşı savunma için stratejik bir öneme sahip olduğunu kaydeden arkeologlar, bu keşfin, Ramses II döneminde Mısır ordusunun ne kadar güçlü ve iyi organize olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

Keşfin, Mısır'ın zengin tarihine ve askeri gücüne ışık tuttuğunu anlatan arkeologlar, ''Ramses II dönemine ait bu kışla ve içindeki eşyalar, Mısır'ın antik dünyadaki yerini daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor'' dedi.

KAYNAK: Livesience

Editör: EYYUP KAÇAR