Narin Güran’ın öldürülmesi ile ilgili son 1 ayda 3’üncü kez ifade veren tutuklu sanık Nevzat Bahtiyar, muhtar Salim Güran’ın oğlunu öldürmekle tehdit ettiğini söyledi. 

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesinde 21 Ağustos’ta kaybolduğu söylenen ancak daha sonra öldürüldüğü ortaya çıkan 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili tutuklu sanık Nevzat Bahtiyar bir kez daha ifade verdi. 

0X0 Narin Guran Cinayetinde Sir 50 Dakika Itirafci Nevzat Bahtiyar Cesedin Bulundugu Dere Kenarina Gidip 17259847522900X0 Narin Guran Cinayetinde Sir 50 Dakika Itirafci Nevzat Bahtiyar Cesedin Bulundugu Dere Kenarina Gidip 1725984752290

1 AYDA 3 AYRI İFADE VERDİ

Narin’in öldürülmesi soruşturmasında tutuklanan ve verdiği ifadelerle gündeme gelen Nevzat Bahtiyar, 1 ay çerisinde tam 3 kez ifade vermiş oldu. Son ifadesini dün veren Bahtiyar, daha önce verdiği ifadelerin olayın sıcaklığı ile bazı şeyler unuttuğunu hatırlatarak 21 Ağustos’ta yaşananları anlattı. Tutanaklara yansıyan Baytiyar’ın ifadelerinin tam metni şöyle:

Itirafci Nevzat Bahtiyar In Mahkemedeki Ifadesi 17807504 5255 AmpItirafci Nevzat Bahtiyar In Mahkemedeki Ifadesi 17807504 5255 Amp

“10 EYLÜL’DE VERDİĞİM İFADEM DOĞRUDUR”

“Baro tarafından atanan avukatım eşliğinde vermek istiyorum. 10/09/2024 tarihinde huzurunuzda vermiş olduğum ifade doğrudur, ancak bazı hususları olayın sıcaklığıyla ve Salim Güran’ın tehditlerinden dolayı farklı anlatmış olduğumdan o hususlara açıklık getirmek istiyorum. Şöyle ki, ben daha öncede belirttiğim gibi 21/08/2024 günü saat 15:08 sıralarında Salim Güran'ı su meselesi yüzünden aramıştım. Sonrasında Salim Güran beni Arif Güran'ın ikametinin bulunduğu yerin tepesinden seslenmek suretiyle yanına çağırdığında ben Salim Güran’ın yanına yani Arif Güran'ın evinin olduğu tarafa gittim”

Narin'in dişleri ile koldaki izler karşılaştırılacak Narin'in dişleri ile koldaki izler karşılaştırılacak

Kapak 084833“KAPILAR KAPALIYDI, EVDE SADECE MUHTAR VARDI”

“Daha sonra Salim Güran ile birlikte Arif Güran’ın evine girdik. Eve girdiğimizde bir oda hariç tüm odaların kapıları kapalı vaziyetteydi. Ben evin içinde Enes Güran, Yüksel Güran, Eren Güran, Muhammed Güran ya da başkaca bir kimseyi görmedim. Herhangi bir seste duymadığımdan kapıları kapalı olan odaların içerisinde bulunup bulunmadıklarını bilmiyorum. Eve girdiğimizde Salim Güran beni solda bulunan odalardan birine götürdüğünde Narin Güran’ın yerde hareketsiz yatar vaziyette olduğunu gördüm. Hatırladığım kadarıyla Narin Güran’ın ağzında köpük şeklinde sıvı vardı.”

Nevzat Bahtiyar Kimdir Nevzat Bahtiyar Tutuklandi Mi8093“OĞLUMUN KAFASINA SIKMAKLA TEHDİT ETTİ”

“Salim Güran bana, ‘Yüksel'le birlikte olduğumuzu kız gördüğü için bu kızı ben öldürdüm, artık sende benim suç ortağımsın, bu olaya tanık oldun dolayısıyla bunu yok edeceksin, yoksa senin oğlunu gittiği futbol okulundan aldırırım ve kafasına sıktırırım, bunu yok et ve sonrasında da 200.000 TL. para veririm’ şeklinde konuştu. Narin Güran’ı, Salim Güran ile birlikte bir battaniyenin arasına bıraktık. Battaniyeye koyduktan sonra Salim Güran cesedi bana verdi. Bende cesedi kucağıma alarak ikametten çıktığımda kapı önünde bulunan Narin'e ait terlikleri de Salim'in söylemesi üzerine alıp battaniyenin içine koydum ve aracına koymak üzere ikametime doğru indim. İlk önce kendime ait ahıra pencereden cesedi koydum. Daha sonra ahırda bulunan çuvalı cesedin başından geçirdim. Çuvalı acele ile cesedin başından geçirdim ancak çuvalı bağlamamıştım. Daha sonra cesedi kendi aracımın arka koltuk paspas kısmına bıraktım. Battaniyeyi de arkamdan aracıyla gelen Salim Güran’a verdim. Salim Güran battaniyeyi alarak kendi aracına koydu”

Narin Guran Sorusturmasinda Itirafci Nevzat Bahtiyardan Tehdit Edildim Iddiasi 17259994391713“GEREKİRSE CESEDİ PARÇALA DEREYE AT DEDİ”

“Bana da ‘cesedi gerekirse parçala ve Eğertutmaz Deresine at’ dedi. O esnada yukarı doğru yani Arif Güran’ın evine doğru baktığımda Yüksel Güran’ın yüzünü ellerinin arasına bırakmış şekilde ağlayarak baktığımı gördüm. Eğertutmaz Deresi'ne doğru cesedi götürdüm ve daha önce yer göstermede de belirttiğim yere cesedi bıraktım. Üzerine de dikkat çekmemesi için büyük taş bıraktım. Narin'in bir ayağı çuvalın dışında kalmıştı. Aceleyle ve telaşla yaptığım için bağlayamadım ve bunu da düzeltemedim. Cesedi belirttiğim şekilde bıraktıktan sonra olay yerinden ayrıldım. Olaydan sonra Salim Güran ile telefonla ya da yüz yüze görüşmedim. Sadece birkaç gün sonra daha önceki ifademde anlattığım gibi yolda karşılaştığımızda kaş göz işaretleri ile benimle selamlaştı.”

“NARİN’İ BEN ÖLDÜRMEDİM”

“Cesedi bıraktığım yeri Salim Güran’ın görüp görmediğini bilmiyorum ancak Eğertutmaz Deresi köyün yüksek yerlerinden açıkça görülmektedir. Bu nedenle Salim Güran arkamdan beni izleyerek nereye bıraktığımı görmüş olabilir. Olay tamamen yukarıda anlattığım gibi gerçekleşmiştir. Ancak ben yukarıda da anlattığım üzere kesinlikle Narin Güran’ı ben öldürmedim, sadece Salim Güran tarafından bana cesedin teslim edilmesi üzerine götürüp Eğertutmaz Deresine bıraktım. Dolayısıyla üzerime atılı Kasten Öldürme suçunu kabul etmiyorum. Ekleyeceğim başkaca bir husus yoktur.”

Editör: Ferit Aslan