Diyarbakır'da 50 kişi noter kurasıyla işe alınacak Diyarbakır'da 50 kişi noter kurasıyla işe alınacak

Dünya müzik tarihinin unutulmaz bestecilerinden Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri’nin eşsiz hikayesi "Amadeus" 5. sezonunda Diyarbakır'daki tiyatroseverleri selamlayacak.

18. yüzyıl'da yaşayan müzik dehası Mozart ile besteci Salieri'nin çatışmasını, sanat ve sanatçının inişli çıkışlı ilişkisine odaklanan başyapıt, Peter Shaffer tarafından kaleme alındı.

Usta yönetmen Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği Amadeus oyununun başrollerini Selçuk Yöntem (Antonio Salieri), Tansu Biçer (Wolfgang Amadeus Mozart) ve Dilan Çiçek Deniz (Constanze Weber) üstleniyor.

Amadeus 2 22763

Kalabalık oyuncu kadrosu, 12 kişilik koro ve 10 kişilik canlı orkestradan oluşan 70 kişilik dev ekibiyle sezonun en çok ses getiren prodüksiyonlarından birisi olarak gösterilen Amadeus'un çevirisi Nüvit Özdoğru, dekoru Hakan Dündar'a, kostümü Nalan Alaylı, ışığı ise  Kerem Çetinel'e ait.

Amadeus 2 22764

Oyunda; son dönemlerde adından sıkça  söz ettiren genç oyuncu Dilan Çiçek Deniz'in yanı sıra Özlem Öçalmaz, Coşkun Ülgen, Kevork Türker, Sabri Özmener, Yiğit Pakmen, Murat Yılmaz, Cihan Ayhan, Ceren Aydın, Ayşenur Ayyıldız, Ecem Arıcasoy, Ela Atilla, Gökay Gökçakıl, Numan Direkçi ve Kerem Atasavun rol alıyor.


Bol ödüllü oyun, 260 bin seyirciye ulaştı

Kasapoğlu'nun rejisi, Çolpan İlhan-Sadri Alışık Tiyatrosu ve Piu Entertaiment ortak yapımı ile en çok ses getiren prodüksiyonlardan biri olan Amadeus, 4 sezondur tüm temsillerini kapalı gişe oynayarak şimdiye kadar 260 bin seyirciye ulaştı.

Aralarında 2022 Afife Tiyatro Ödülleri’nde Haldun Dormen Özel Ödülü,Direklerarası seyirci ödüllerinde  en iyi yönetmen, en iyi prodüksiyon gibi bir çok ödül sahibi olan 70 kişilik dev kadrolu oyun, 7 Ekim'de saat 21.00'de Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde Diyarbakır'daki seyircisini selamlayacak.
 
 
 

Editör: Meral Özdemir