Kaybolduğu açıklandıktan 19 gün sonra cansız bedeni Eğertutmaz Deresi’nde bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran soruşturmasında savcılar, gözaltındaki 24 kişinin ifadelerinden cinayeti aydınlatmaya çalışıyor. Savcılık, gözaltındaki şüpheliler için ek gözaltı süresi kararı aldı.

Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedenine 8 Eylül Pazar sabahı ulaşıldı. Güran’ın cansız bedeni, köye iki kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi’nde çuval içinde bulundu. Soruşturma kapsamında aralarında aile bireylerinin de olduğu 24 kişi gözaltına alındı.

Gözaltındaki isimlerin sorguları sürerken, savcılık 24 şüpheli hakkında ek gözaltı süresi kararı aldı.

Narin Güran cinayetinde ilk itiraf: “Çocuğu çuvala amcasıyla birlikte koyduk, bana 200 bin TL verdi”

Medyascope’nin haberine göre, Güran’ın soruşturmasında, cesedin suda uzun süre kalmasından dolayı ciddi anlamda çürümeye yüz tuttuğu bu nedenle ilk otopside istenilen bulguların elde edilemediği öğrenildi.

Gizli tanık yok, gözaltındaki kişi ifade verdi

Olayı soruşturan savcıların, otopsi sonuçlarının zaman alması nedeniyle 24 kişi için gözaltı kararı verip, bu kişilerin ifadeleri üzerinden şimdilik sonuca ulaşmaya çalıştığı öğrenildi.

Narin Güran’ın cesedinin uzun süre suda kalması nedeniyle burun ve kollarının eridiği ancak adli tıp uzmanlarının cesedin her noktasından, istismar dahil tüm suçları ortaya çıkarabilecek şekilde 91 örnek aldığı belirtildi.

Olayın merkezinde amca, anne ve ağabey var

İçişleri bakanından Diyarbakır'da Narin açıklaması İçişleri bakanından Diyarbakır'da Narin açıklaması

Narin Güran soruşturmasının merkezinde, daha önce tutuklanan muhtar, amca, anne ve kolundaki diş ve ısırık izleri nedeniyle İstanbul Adli Tıp Kurumu’na götürülen Narin Güran’ın ağabeyi Enes Güran bulunuyor. 29 Ağustos’ta ilk ifadesi alınan anne Yüksel Güran’ın çelişkili ifadeler verdiği ve kızının kaybolduğu belirtilen saat ile amcasının aracının görüntülere yansıdığı yaklaşık üç saat içinde Narin Güran’ın öldürülmüş olabileceği tahmin ediliyor.

Arama ekipleri ifadelerle yanlış yönlendirildi iddiası

Köyde arama yapan ekiplerin Narin Güran’ın yakınlarının yanlış ifadeleri nedeniyle yanlış yönlendirildiği gündeme geldi. Uzmanlar, köydeki aramaların usulüne uygun şekilde yapılmadığını belirtirken, çocuk kayıplarında ilk olarak aile bireylerinin soruşturulması gerektiğini vurguladılar. Aile bireylerinin ifadelerine soruşturmanın bir hafta sonra başvurulmasının büyük bir ihmal olduğunu ifade ettiler.

Editör: Nazmi Kahraman