Sur ilçesinde 1950-1985 yılları arasında çeltik işleme fabrikası olarak kullanıldığı için Diyarbakırlıların ''Çeltik Kilisesi'' diye ifade ettiği Alipaşa Mahallesi’ndeki 500 yıllık tarihi yapı yeniden ayağa kaldırılacak.

Maşalyan2

Diyarbakır’da kayyım’ın işgal ettiği yol, açılıyor Diyarbakır’da kayyım’ın işgal ettiği yol, açılıyor

Patrik Maşalyan, 2 yıl önce Diyarbakır ziyaretinde Mülkiyeti Surp Giragos Ermeni Kilisesi Vakfına ait tarihi Surp Sarkis Ermeni Kilisesinin restorasyonu için Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'ndan destek talep etmişti.

Valiliğin direktifi üzerine Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğünce başlatılan proje çalışmaları yaklaşık 15 gün önce tamamlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığınca sağlanan 5 milyon lira hibe destekle restorasyon çalışması kapsamında ilk etap çalışmalar Kurban Bayramı öncesi başlatıldı.

MAŞALYAN TÖRENE KATILACAK

Patrik Maşalyan, 26 Haziran günü Diyarbakır’a gelip Surp Sarkis Ermeni Kilisesi'nin restorasyonunun başlaması nedeniyle düzenlenecek törene katılacak.

Maşalyan, kilisenin restorasyonuna katkı için törendeki konuşmasında çağrı da yapacak.

Maşalyan4

Surp Giragos Ermeni Kilisesi Vakfı Başkan Yardımcısı Ohannes Gafur Ohanyan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın depremden zarar gören kilise için 5 milyon liralık ödenek ayırdığını söyledi.

Ancak restorasyon için 5 milyon liranın yeterli olmayacağını vurgulayan Ohanyan, ‘’Kilisenin onarımı için ilk adım atıldı. Tarihi kilisenin restorasyonuna tamamlanınca Diyarbakır turizmine de katkı sunacak. Patrik Sahak Maşalyan 26 Haziran’da kilisenin restorasyonun başlaması dolayısıyla düzenlenecek törende restorasyona katkı için çağrı yapacak. Herkesi Diyarbakır’ın bu eserinin ayağı kaldırılmasına katkı sunmaya davet ediyoruz.’’ dedi.

Editör: Özgür Ayaydın