Amedspor, dünkü mağlubiyetlerini hakeme bağlayan Kocaelispor için, “Rakip Amedspor olduğu için mağlubiyeti kabullenemiyorlar” dedi. 

Amedspor golcüden vazgeçti, sezonu genç kaleci ile kapattı Amedspor golcüden vazgeçti, sezonu genç kaleci ile kapattı

Kocaelispor yönetim, teknik heyet ve bazı futbolcuların dünkü maçtan sonra hakeme ve Amedspor’a yönelik açıklamaları üzerine Amedspor Kulübünden açıklama yapıldı. Dün oynanan Kocaelispor karşılaşmasının ardından, Amedspor’a yönelik yönelik oluşturulmaya çalışılan algı operasyonlarının hayret ve esefle karşılandığı belirtilen açıklamada, bölme denildi:

P H O T O 2024 09 03 09 57 17“RAKİP AMEDSPOR OLUNCA MAĞLUBİYET KABULLENİLMİYOR”

“Futbol kamuoyunda tarafsız herkesin kabul ettiği doğru hakem kararları üzerinden dahi, yalnızca rakibin Amedspor olması nedeniyle algı yaratma çabalarına girişenler bilmelidir ki; biz sahada kalmaya ve sadece futbola odaklanmaya devam edeceğiz. Kocaelispor teknik direktörünün ve bazı futbolcularının maç sırasında ağza alınmayacak küfürler etmesine rağmen karşılaşmayı tamamlayabilmeleri, aslında onların ne kadar kollandığının bir kanıtıdır. Yıllardır ayrıcalıklı muameleye alışmış bu kesimler, adil bir yönetimle karşılaştıklarında bile, yalnızca rakip Amedspor olduğu için mağlubiyeti kabullenemeyip her türlü yalan ve manipülasyona başvurmaktan çekinmiyorlar.”

P H O T O 2024 09 03 10 00 12“AMEDSPOR’A KARŞI TAŞIDIKLARI ZİHNİYETİ ORTAYA KOYDULAR”

Amedspor açıklamasında, Kocaelispor oyuncusu Ahmet Oğuz’un “Maça neden doğulu bir hakem atanıyor?” şeklindeki açıklamasının, Amedspor’a karşı yıllardır taşıdıkları zihniyeti açıkça ortaya koyduğu belirtilerek, “Amedspor olarak, rakiplerimizi şehrimizde en güzel şekilde misafir etmekten ve sporda dostluk, saygı ilkelerinden asla taviz vermeyeceğiz. Aynı ilkeleri rakiplerimizden beklemek de en doğal hakkımızdır” denildi. 

“FUTBOLU SAHA DIŞINA TIŞIMAK İSTEYENLERE PRİM VERMEYİN”

Açıklamanın sonunda, rakip takım yöneticilerine çağrıda bulunularak, “Siyasi rant ve başka çıkarlar uğruna futbolu saha dışına taşımak isteyenlere prim vermeyin. Bu tür girişimlere izin verirseniz, ileride yaşanacak tüm olumsuzlukların sorumlusu siz olacaksınız. Futbolun sahada kaldığı, adil bir yönetimle hak edenin kazandığı güzel bir sezon olması dileğiyle” denildi.

Editör: Ferit Aslan