Brezilya'da Ronaldo adı verilen bakire erkek yılan, hiçbir yılanla teması olmadan 14 yavru dünyaya getirdi.

Sürüngen uzmanı Pete Quinlan, ''Ronaldo her zamankinden biraz daha şişman görünüyordu, sanki büyük bir öğün yemiş gibiydi, ama hamile olduğunu hiç düşünmedik'' dedi.

Bu durumun, ''partenogenez'' adı verilen bir tür aseksüel üreme yöntemiyle gerçekleştiğini kaydeden Quinlan, partenogenezde, yumurtaların sperm tarafından döllenmeden olgunlaştığını ve bazı durumlarda ''kutup gövdesi'' adı verilen bir hücre tarafından döllenebildiğini söyledi.

YAVRULAR ANNELERİNİNN KLONLARI

Ronaldoo-1

Ronaldo adı verilen 13 yaşındaki Brezilya gökkuşağı boa yılanı (Epicrates cenchria), İngiltere'de yer alan  Portsmouth Koleji'nde bakıldığını kaydeden Quinlan, şöyle dedi:

''Een az dokuz yıldır başka hiçbir yılanla temas etmiyordu. Bir veteriner tarafından erkek olarak tanımlanan Ronaldo'nun, 14 yavru doğurduğu haberi bakıcılarını ve bilim insanlarını şaşkına çevirdi.

Quinlan, ''Ronaldo'nun yavruları, cinsiyetlerinin belirlenmesi için değerlendiriliyor ve yeterince büyüdüklerinde yeni yuvalarına kavuşacaklar ''şeklinde konuştu.

DOĞA HARİKASI RONALDO

Bu mucizevi yöntemle derideki çatlaklardan kurtulun Bu mucizevi yöntemle derideki çatlaklardan kurtulun

Quinlan, Ronaldo'nun, bir hayvan refahı hayır kurumu tarafından Portsmouth Koleji'ne getirildikten sonra burada yeniden barındırıldığını ve yavru yılanların, büyüdükten sonra yeni yerlerine yerleştirileceğini belirterek, bu eşsiz doğa olayının izlerinin uzun süre konuşulacağını ifade etti.

Bu sıra dışı olayın, doğanın ne kadar şaşırtıcı ve tahmin edilemez olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiğini anlatan Quinlan, ''Ronaldo'nun hikayesi, bilim dünyasında uzun süre konuşulacak bir fenomen olarak kalacak'' dedi.

Live sience
 

Editör: EYYUP KAÇAR