Ferit Aslan 

Avrupa’da bazı stadyumlarda kullanılan ve görüntüyü 4 kat daha net gösteren P5 led panolar, Türkiye’de ilk kez Diyarbakır Stadyumunda kullanılacak. 

Amedspor’da, ilk kez çıkılan TFF 1. Liginde seyircisi ile ilk buluşmanın heyecanı yaşanırken, Diyarbakır Stadyumu baştan sona yenilendi. Çimleri, koltukları yenilenen Diyarbakır stadyumu, bir çok ilki de yaşayacak bir sezona hazırlanıyor. 

1-119TÜRKİYE’DEKİ TÜM STADYUMLARDA P10 LED’LERİ KULLANILIYOR 

Diyarbakır Stadyumunda yapılan çalışmalar, Amedspor’un sahip olduğu milyonlarca taraftar kitlesi ve maçlarının hem stadyumda hem televizyonlarda izlenecek olması dikkate alınarak yapılıyor. 

Türkiye’deki bütün stadyumlarda genelde şu anda P10 led panolar kullanılırken, Amedspor için sadece Avrupa’da kullanılan P5 led panolar kullanıldı. Türkiye’de ilk kez Amedspor için Diyarbakır Stadyumunda kullanılacak olan P5 led panolar ile görüntülerin 4 kat daha net görülmesi sağlanacak.

3-48“GÖRÜNTÜ, 4 KAT DAHA NET GÖRÜLECEK”

Reklam firmasının sahibi Muhammed Karaşin, CEGA Medya’ya yaptığı açıklamada, Türkiye’de kullanılan panoların genelde P10 olduğunu, kendilerinin ise Diyarbakır Stadyumunda P5 led panolar kullandığını belirterek, “Bahsi geçen bu sayısal değerler, led ekran üzerinde yer alan 2 led noktası arasındaki mesafeyi gösterir. Yani 2 led noktası arasında 10mm var ise P10, 5mm var ise P5 denilmektedir. Bu ifadeden şunu görebilmekteyiz P5 led ekran, P10’a kıyasla 4 kat daha net görüntü sağlamaktadır” dedi. 

Minder sizden mısır bizden Minder sizden mısır bizden

4-43Karaşin, bunun da netlik anlamında yakın mesafeden bile iki kat daha net bir görüntü alınmasını sağladığını sözlerine ekleyerek, “ Kullandığımız led panellerde renkleri çok daha canlı çok daha net görebileceğiz” diye konuştu. 

“TÜRKİYE’DE İLK KEZ DİYARBAKIR STADYUMUNDA KULLANILACAK”

Muhammed Karaşin, bu led panoların örneklerinin genelde Avrupa liglerinde ki stadyumlarda kullanıldığını, Türkiye'de ilk kez bunun Amedspor için Diyarbakır Stadyumunda kullanılmış olacağını söyledi. P5 led panolar sayesinde, şu anda Türkiye’de netliği ve çözünürlüğü en yüksek paneller ile Diyarbakır’a değer katmayı düşündüklerini ifade eden Karaşin, sözlerini şöyle tamamladı:

5-35“STADYUMDAKİLER, EVDEN MAÇ İZLİYORMUŞ GİBİ OLACAK”

“Tribündeki taraftarlarımıza evlerindeki televizyonlarından izliyormuşçasına kaliteli gösterim yapacak led panolara sahibiz. Geçen sene bıraktığımız izler gibi bu senede Amedspor’umuzu en iyi şekilde temsil edecek ekibimiz ve reklamlarımızla sahada olacağız. Bizden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederiz. Hedef Süper Lig parolasıyla yola çıkan Amedspor’umuza bu yolda başarılar dileriz.”

Editör: Ferit Aslan