TÜVTÜRK'ün araç muayenesinde talep ettiği ek ücretlerin geri ödenmesiyle ilgili mahkeme kararı, milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiriyor. Mahkeme, alınan ücretlerin haksız olduğunu belirterek iadesine karar verdi.
 

MAHKEMENİN KARARI

Giresun’da bir vatandaş, araç muayenesi sonrası faturasında yer alan 88,71 TL'lik ek komisyon ücretine itiraz ederek Tüketici Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme, bu ek ücretin geri ödenmesine hükmederek TÜVTÜRK'ün aldığı ücretleri ayıplı hizmet kapsamında değerlendirdi. Tüketici Hakem Heyeti de benzer şikayetlerin artış gösterdiğini vurguladı.

Ocak 2025'te milyonlarca emekli ve memura zam müjdesi! Oranlar belli oldu Ocak 2025'te milyonlarca emekli ve memura zam müjdesi! Oranlar belli oldu

TÜVTÜRK araç muayenelerinde alınan ek ücretler iade edilecek

EK ÜCRET İDDİALARI

TÜVTÜRK’ün uyguladığı ek ücretlerle ilgili yapılan değerlendirmelere göre, bir yıl içinde sürücülerden yaklaşık 240 milyon TL toplandığı iddia ediliyor. Bu karar, benzer şikayetlerde bulunan diğer sürücüler için de emsal teşkil ediyor ve iade sürecinin başlaması bekleniyor.

MEHMET ŞİMŞEK'TEN AÇIKLAMA

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuyla ilgili açıklamasında işletmelerin banka kartı ve kredi kartı ile ödeme kabul etme zorunluluğunu hatırlatarak, komisyon bedelinin tüketiciden talep edilmemesi gerektiğini belirtti. Kartla ödeme kabul etmeyen işletmelerin şikayet edilmesi durumunda gerekli yaptırımların uygulanacağını da sözlerine ekledi.

Editör: Ayşegül Yaşar