Yapılan kazılarda, Orta Çağ vergi memurları, savaş baltalarıyla gömülü halde bulundu.

Rusya’nın Suzdal kasabasındaki Gnezdilovo mezarlığında yapılan kazılarda, arkeologlar Orta Çağ’a ait iki mezarı gün yüzüne çıkardı. 

Mezarlar, ölenlerin yüksek statülü vergi memurları olabileceğini düşündüren eşyalarla doluydu.

Rusya Bilimler Akademisi Arkeoloji Enstitüsü tarafından yapılan kazılar, 2020 yılından bu yana Moskova'nın kuzeydoğusundaki 7 dönümlük bu alanda devam ediyor. Son kazılarda ortaya çıkarılan 50'ye yakın bozulmamış mezar arasında, 35-40 yaşlarında bir erkeğe ait kalıntıların bulunduğu mezar dikkati çekti.

Ersun Yanal: ''Amedspor iddiasız bir takım olamaz'' Ersun Yanal: ''Amedspor iddiasız bir takım olamaz''

Mezar hediyeleri arasında lir biçiminde bronz bir kemer tokası, bir bıçak, kırık seramik kap ve bir metal savaş baltası yer alıyor.

Savaş-1

İkinci mezarda da, 25-30 yaşlarında bir diğer erkeğin kalıntıları bulundu. Bu mezarda ise karmaşık bir ahşap yapı, binicilik ekipmanları, lir biçimli bir toka ve yine benzer bir savaş baltası yer alıyor.

Arkeologlar, mezarlarda ayrıca "vergi olarak toplanan" paraları tartmak için kullanılmış olabilecek bir dizi ağırlık da bulunduğunu ifade ederek, bu bulguların, iki adamın yüksek statüye sahip olduğunu ve mali görevler üstlenmiş olabileceğini kaydetti.

KAYNAK: Livesience

Editör: EYYUP KAÇAR