Daha önce de şaşırtıcı tahminlerde bulunan yapay zeka uzmanı 2050 yılına dikkati çekti

sciencefocus.com'da yer alan habere göre, yapay zeka dünyasında adını altın harflerle yazdıran Ray Kurzweil, geleceğe dair yaptığı isabetli tahminlerle tanınıyor. 61 yıllık kariyerinde, konuşma tanıma yazılımından inovasyon madalyalarına kadar pek çok başarıya imza atan Kurzweil, geleceğe dair ilginç öngörülerde bulunuyor. 

Peki, 2050 yılına kadar bizi neler bekliyor?

2029 YAPAY ZEKA YILI  MI?

Yapay Zeka-7

Kurzweil'in en dikkat çekici öngörülerinden biri, Yapay Genel Zeka (AGI) üzerine. Şu anki yapay zeka modelleri belirli görevlerle sınırlı olsa da, AGI’nın insan zekasını yakalayacağı  bir döneme doğru hızla ilerliyoruz. 

Kurzweil'e göre, bu devrim niteliğindeki teknoloji 2029'da hayatımıza girecek. Bu tahmin, teknolojinin üstel büyümesi göz önünde bulundurulduğunda çok da uzak görünmüyor.

ÖLÜMSÜZLÜK KAPI DA MI?

Yapayzkaa

Teknolojinin sunduğu en büyük vaatlerden biri de yaşlanmayı durdurmak. Kurzweil, yaşlanmayı önümüzdeki 10 yıl içinde tamamen çözebileceğimizi iddia ediyor.

Uzun ömür kaçış hızı gibi tartışmalı kavramlara atıfta bulunan Kurzweil, 2029 ile 2035 arasında insanların yaşam beklentilerini büyük ölçüde artıracaklarını öngörüyor.

İNSAN VE YAPAY ZEKANIN BİRLEŞİMİ

Yapay Zekka

Kurzweil’in geleceğe dair bir diğer çarpıcı tahmini ise 'Tekillik' kavramı üzerine. 2045 yılında yapay zeka ile birleşerek yeni bir zeka biçimi yaratacağımızı savunan Kurzweil, insan zekasının bu sayede sınırlarını aşacağını düşünüyor. 

Nanoteknoloji ile insan beyninin bilgisayarlara bağlanması ve kusursuz bir arayüz oluşturulması da bu senaryonun önemli bir parçası.

Gökdelen büyüklüğünde asteroit Dünya'ya yaklaşıyor! Gökdelen büyüklüğünde asteroit Dünya'ya yaklaşıyor!

BİLİM KURGU GERÇEK OLUYOR

Yapay Kadın

Ray Kurzweil’in tahminleri, 2050’ye doğru ilerlerken bilim kurgunun gerçeğe dönüşebileceğini gösteriyor. 

Yaşlanmaya meydan okumak, yapay zeka ile birleşmek gibi kavramlar, gelecek için heyecan verici olduğu kadar düşündürücü de. Ancak kesin olan bir şey var ki; Kurzweil, geleceğin büyük dönüşümlere sahne olacağını ve bu sürecin parçası olacağımızı söylüyor.
 

Editör: EYYUP KAÇAR