Yeşilçam sinemasının altın çağını yaşadığı dönemde, cesur ve çekici rolleriyle büyük beğeni toplayan Ahu Tuğba, sinema dünyasına veda etti. Peki Ahu Tuğba kimdir? işte detaylar...

AHU TUĞBA KİMDİR?


1955 yılında İstanbul Yeşilköy'de varlıklı bir ailenin tek çocuğu olarak doğan Tuğba, Robert Lisesi'nden mezun olduktan sonra Metin Erksan’ın keşfiyle sinemaya adım attı. Henüz ortaokuldayken başladığı oyunculuk kariyerine, kısa sürede damgasını vurdu.


1970'lerin sonlarından itibaren "Derviş Bey", "Dokunmayın Şabanıma", "Banker Bilo" ve "Taçsız Kraliçe" gibi unutulmaz filmlerle adını geniş kitlelere duyuran Ahu Tuğba, Yeşilçam’ın vazgeçilmez oyuncularından biri haline geldi. Kariyeri boyunca Kemal Sunal, Cüneyt Arkın, Tarık Akan gibi dev isimlerle başrolü paylaştı. Bunun yanı sıra, gazinolarda sahneye çıkıp 1987’de çıkardığı "Buyur Gel/Mırnık" adlı albümüyle müzik dünyasında da adından söz ettirdi.

AHU TUĞBA’NIN UNUTULMAZ ROLLERİ

İbrahim Tatlıses, ikiz torunlarıyla ilk pozunu verdi İbrahim Tatlıses, ikiz torunlarıyla ilk pozunu verdi

Tuğba, sinemadaki başarısının yanı sıra televizyon dünyasında da yer aldı. 2006 yılında "Meçhule Gidenler" dizisinde oynadıktan sonra sinema kariyerine ara veren oyuncu, çeşitli televizyon programlarının sunuculuğunu da yaptı. Bir süredir kızıyla birlikte Miami'de yaşamını sürdüren Ahu Tuğba, ardında iz bırakan bir kariyerle hayata gözlerini yumdu.

Editör: Ayşegül Yaşar