2024 DGS  tercih işlemleri ne zaman başlıyor? 2024 DGS tercih işlemleri ne zaman başlıyor?

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları 13 Ağustos'ta açıklandı. Sonuçların ilanı sonrası, üniversiteye yerleşemeyen adaylar YKS ek tercih sürecine yönelik detayları araştırmaya başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), boş kalan kontenjanları belirledikten sonra ek tercih sürecini başlatacak.

YKS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2024-YKS sonuçlarına göre bir programa yerleşen adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirecekler. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Ek tercihlerin, bu kayıt işlemlerinin ardından başlaması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ek tercih sürecinin Eylül ayında başlaması öngörülüyor.

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra, boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM'ye bildirilecek. 2024-YKS sonuçlarına göre boş kalan veya kayıt yaptırılmayan kontenjanlara merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak. Merkezi yerleştirmede bir programa yerleşen adaylar ek yerleştirme için başvuru yapamayacak. Ek yerleştirme işlemleri için adayların ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuzu dikkatle incelemeleri ve tercihlerini buna göre yapmaları gerekiyor.

Editör: Ayşegül Yaşar