Yurt dışı çıkış harcı, 2024 yılı itibarıyla önemli bir zamla güncellendi. Önceki tutarı 150 TL olan harç, yeni düzenlemeyle 500 TL’ye yükseltildi. Bu değişiklik, 12 Ağustos 2024 gece yarısından itibaren geçerli olacak. Ancak, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), harcın 12 Ağustos tarihini beklemeden ödenebileceğini açıkladı.

Oyun tutkunlarını Logi PLAY DAYS'de buluşturdu Oyun tutkunlarını Logi PLAY DAYS'de buluşturdu

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI NE ZAMANDAN İTİBAREN GEÇERLİ?

Yeni zamlı yurt dışı çıkış harcı, 12 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla geçerli olacak. Bu tarihten önce yapılan ödemeler, eski tutar üzerinden kabul edilecektir.

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI NE KADAR GEÇERLİ?

Yurt dışı çıkış harcı ödemesine ilişkin dekontun geçerlilik süresi bir ay olarak belirlenmiştir. Seyahat öncesinde, harcın geçerlilik süresine dikkat edilerek ödeme yapılması önerilir.

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI NASIL ÖDENİR?

Harç ödemeleri, havaalanlarındaki otomatik cihazlar üzerinden kredi kartı veya nakit olarak yapılabilir. Ayrıca, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) Dijital Vergi Dairesi, anlaşmalı bankalar ve mobil uygulamalar aracılığıyla da ödeme yapılabilir. Elektronik ortamda yapılan ödemelerde, çıkış kapılarında makbuz veya pul gösterme gerekliliği bulunmamaktadır. Ödemelerin Emniyet Genel Müdürlüğü’ne aktarıldığından emin olmak için İnteraktif Vergi Dairesi sistemine giriş yaparak “Yurt Dışına Çıkış Harcı Sorgulama” alanından kontrol edilebilir.

Editör: Ayşegül Yaşar