Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Arman Üney'in katılımıyla bir süre önce Diyarbakır'da gerçekleştirilen TEB 44. Dönem I. Bölgelerarası Toplantısında, eczacılık mesleğinin gelecekte yaşayacağı sıkıntların önlenmesi  için çalışmalar yapılması kararlaştırılarak, deklarasyon yayınlamıştı.

Diyarbakırspor’un eski yöneticisi Kıvanç hayatını kaybetti Diyarbakırspor’un eski yöneticisi Kıvanç hayatını kaybetti

TEB, bu kapsamda Türkiye'de son yıllarda her ilde kurulan üniversiteler ile çok sayıda özel üniversitenin bünyesinde eczacılık fakültesi açması dolayısıyla mesleklerin gelecek yıllardaki durumunu olumsuz etkileyeceği düşüncesiyle YÖK'ten şimdiden yasal önlemler alınmasını isteyecek.

Bunun ilk adımı olarak eczacılık fakültelerinin sayısın fazlalığı dolayısıyla öğrencilere Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) ilk 50 bin başarı şartının getirilmesi amacıyla TEB, yarın Ankara'da Yükseköğretim Kurulu önünde yarın saat 10.00'da basın açıklaması yapacak.

Diyarbakır'daki deklarasyonda TEB,  Mesleki sürdürülebilirliğin sağlanması ve istihdam sorunu yaşanmaması için yeni bir eczacılık fakültesi daha açılmaması istenerek, ''Kontrolsüzce açılan eczacılık fakülteleri en önemli sorunlarımızdan biridir. Bu fakültelerin sadece 14’ü akredite eczacılık eğitimi verebilecek kapasitededir. Nitelikli eczacılık eğitimi ve mesleki sürdürülebilirlik için yeni bir eczacılık fakültesine daha ihtiyacımız yoktur. İlaç eczacılık alanında sağlık iş gücü ihtiyaçları göz önünde bulundurularak fakülte kontenjanları bu ihtiyaçlara göre dönemsel olarak yeniden belirlenmeli, üniversite giriş başarı sıralaması 50 bin olarak düzenlenmelidir.'' denilmişti.

Editör: Özgür Ayaydın