Diyarbakırlı sanatçı Bedri Ayseli, 1960 ihtilali sonrası bir grup arkadaşyla başlarından geçen ve hem kitabında hem de sahnede bir çok kez anlattığı hikayenin kahramanı arkadaşlarından biriyle 65 yıl sonra buluştu.

"Yetmişinde bir çocuk" kitabında başından geçen olayları anlatan Bedri Ayseli'nin en ilgi çekici hikayelerinden biri de, 1960 ihtilali sonrası arkadaşlarıyla yaşadıklarıydı. 

Whatsapp Image 2024 05 13 At 09.23.26

Dicle Nehri kıyısına pikniğe giden Bederi Ayseli ve arkadaşları, askerler tarafından durdurulur. Askerler üzerlerinde kimlik bulunmayan gençlere tek tek adlarını sorar. Ancak aldıkları yanıtlar karşısında şaşırırlar. 

Amedspor, kaptanı ile yollarını ayırdı Amedspor, kaptanı ile yollarını ayırdı

"OĞLUM ADIN NE"

O komik anları Bederi Ayseli, şöyle anlattı:

"O zamanlar ihtilal olmuş, sıkıyönetim var. Yaşımız küçük bilmiyoruz, Dicle Nehri kenarına pikniğe gitti. Askerler bizi durdurdu. Komutan önce neden geldiğimizi, sonra sırayla tek tek adımızı sordu. "İlk arkadaşımıza oğlum adın ne ?" dedi. Arkadaşımız 'Aydın' dedi. İkinci arkadaşımıza da sordu o da 'Aydın' deyince komutan biraz gerildi. Sonra üçüncü arkadaşımıza sordu. O da 'Aydın' deyince, askerler 'komutanım bunlar bizimle dalga geçiyor' dedi. Sinirlenen komutan askere 'Dur oğlum üç kişi daha var. Bakalım onların adı ne' dedi. Bu kez bana sordu; 'Bedri' dedim. 'Güzel' dedi. Ardından diğer arkadaşıma sordu. O da 'Bederi' deyince ortalık yine gerildi. Aslında yanlış bir şey yoktu. Hepmiz gerçek adımızı söylemiştik. Aydın isimli 4-5 arkadaşım vardı, lâkapları Karga Aydo, Liceli Aydo, Terzi Aydo... "

"GÖZLERİM DOLDU, ÇOCUKLUĞUM AKLIMA GELDİ"

Bederi Ayseli, o arkadaşlarından Terzi Aydın'la tam 65 yıl sonra buluştu. Haftanın bir günü Sur İlçesindeki Saklıkonak'ta sahne alan Ayseli, Cumartesi akşamı çocukluk arkadaşı Terzi Aydın'ı karşısında görünce hem mutlu oldu hem de duygulandı. Buluşmayı anlatan Ayseli, "Kendisi sahne aldığım Saklıkonağa geldi. Görünce çok duygulandım ve çok ta mutlu oldum. Çocukluğum aklıma geldi, gözlerim doldu. Ağlamamak için kendimi zor tuttum. Eskilerden konuştuk. Bir ömür geçmiş. 65 yıl dile kolay." dedi. 
 

Editör: HABER MERKEZİ