Amedspor’un, Renat Dadashov görüşmesinden ne çıktı? Amedspor’un, Renat Dadashov görüşmesinden ne çıktı?

2023-2024 sezonunun dikkat çeken takımlarından Amedspor, güçlü kadrosunu koruma ve güçlendirme çalışmalarına devam ediyor. İç transferde Uğur Adem Gezer ile anlaşan Amedspor, bu hamleyle adından söz ettiriyor. Peki, Uğur Adem Gezer kimdir? Futbol kariyeri nasıl şekillenmiştir? İşte merak edilenler...

UĞUR ADEM GEZER KİMDİR?

3 Ekim 1994 tarihinde İstanbul'un Eminönü ilçesinde doğan Uğur Adem Gezer, futbol kariyerine 11 yaşında defans mevkiinde başlamıştır. İlk olarak Alibeyköy semtinin takımlarından Akşemsettin Parseller Spor'da forma giymiştir. Henüz 13 yaşında Beşiktaş altyapısına transfer olan Gezer, kısa sürede dikkat çekmiştir.

KULÜP KARİYERİ

Uğur Adem Gezer, Beşiktaş'taki büyük transferinden sadece dokuz ay sonra İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a geçiş yaptı. Üç yıl boyunca İstanbul Büyükşehir Belediyespor forması giydikten sonra Eyüpspor'a transfer oldu. Gezer, 2012 yılında, 18 yaşındayken profesyonel oldu ve kariyerinin ilk maçına çıktı.

Eyüpspor'da sadece 10 maç forma giyen Gezer, 2013-2014 sezonunda Ünyespor'a kiralandı. Bir sezonluk Ünyespor macerasının ardından 2014-2015 sezonunda İstanbul'a dönerek İstanbul Güngörenspor forması giydi. İki yıllık kiralık döneminin ardından Eyüpspor ile sözleşmesi sonlandı ve rotayı Bursa'ya çevirerek Orhangazi Belediyespor ile anlaştı. Burada toplam üç sezon boyunca 67 maça çıktı.

Orhangazi Belediyespor’un 2017-2018 sezonunda küme düşmesinin ardından, Sultanbeyli Belediyespor ile anlaşan Gezer, 2020-2021 sezonunda Edirne Belediyesi Edirnespor'a transfer oldu. Edirnespor'daki bir sezonun ardından Kırklarelispor’a geçti. Burada sadece 12 maçta forma giyen Gezer, devre arasında Van Spor FK ile anlaştı ve 1.5 sezon boyunca 53 maçta forma giydi.

AMEDSPOR DÖNEMİ

2023-2024 sezonunun başında Amed Sportif Faaliyet (Amedspor) ile anlaşan Uğur Adem Gezer, kariyerinin en iyi sezonunu geçiriyor. Hem defansif hem de ofansif katkılarıyla takımın başarısında önemli bir rol oynuyor.

Editör: Ayşegül Yaşar