İrfan Gözen 

Amedspor-İstanbulspor maçında, PFDK’nin yüzlerce taraftara Passolig sistemi nedeniyle izlemedikleri maçtan men cezası verdiği ortaya çıktı. 

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Amedspor-İstanbulspor maçındaki saha olayları nedeniyle Amedspor'a para, bazı seyircilere ise 1 maç men cezası verdi. Karar tepkiyle karşılandı. 

1 Lig Amedspor Istanbulspor Maci Canli Izle P4X6Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Amedspor-İstanbulspor maçındaki saha olayları nedeniyle Amedspor'a 126 bin TL para cezası verdi. Ayrıca saha olaylarına karışan taraftarların bulunduğu Batı Alt Tribün 110 numaralı blokta yer alan yüzlerce taraftara elektronik bilet kapsamındaki kartları da bir sonraki maç için bloke edilince bu blokta olan taraftarlar karara tepki gösterdi. 

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Amedspor Başkanına mesaj Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Amedspor Başkanına mesaj

Amed HbnqAmed Hbnq

Tarihinde ilk kez evinde birinci lig müsabakasına çıkan Amedspor'da taraftarlar da sistemin mağduru oldu. Passolige yoğu ilgi gösteren taraftarlar maç saati hizmet alamayınca bir sonraki Amedspor maçından da oldu. 

Passolig sisteminin sezonun ilk maçı olan İstanbulspor maçında çalışmaması nedeniyle bazı taraftarlar bilet aldığı tribüne giremezken kombinesi olan taraftarlardan bazıları da maçı ayakta veya başka tribünde izlemek zorunda kaldı. 

D S C 2962 Min-1D S C 2962 Min-1

PFDK'dan çıkan karar ise, 110 numaralı blokta kombinesi olan taraftarların tepkisine neden oldu. Sistemin çalışmamasından ötürü kendi tribününe giremediklerini ifade eden taraftarlar başkalarının yaptığı olayın kendilerine fatura edildiğini söyleyerek karara tepkilerini dile getirdi.

Editör: Ferit Aslan