Amedspor yönetimi, transfer sezonunda sessiz sedasız ilerleyerek Vanspor’un 2 metrelik dev kalecisi Nurullah Aslan ile anlaşma sağladı. Nurullah Aslan’ın kariyeri ve transfer süreci merak konusu oldu. Peki, Amedspor’un anlaştığı kaleci Nurullah Aslan kimdir? İşte genç kalecinin kariyeri...

NURULLAH ASLAN KİMDİR?

1997 doğumlu Terme kökenli Nurullah Aslan, futbol kariyerine doğduğu şehrin takımı Termespor’un altyapısında başladı. Stoper olarak başladığı kariyerine daha sonra kaleci olarak devam etti ve Samsun Süper Amatör Ligi ve Bölgesel Amatör Lig’de Termespor formasıyla sahaya çıktı.

Nurullah Aslan, 2016-17 sezonunda Erbaaspor’a transfer olarak profesyonel kariyerine adım attı. Burada Türkiye Kupası dahil olmak üzere 51 maçta görev aldı.

Amedspor’un eski hocası 1. Lige çıkardığı takım ile ayrıldı Amedspor’un eski hocası 1. Lige çıkardığı takım ile ayrıldı

2018-19 sezonunda ₺700 bin bonservis ücreti ve 6 futbolcu karşılığında Samsunspor’a transfer oldu. 2019-20 sezonunda 2. Lig Beyaz Grup’ta takımının şampiyonluğunda önemli rol oynadı ve Türkiye profesyonel liglerinin en az gol yiyen kalecisi oldu.

2022-23 sezonu başında MKE Ankaragücü’ne kiralandı, ancak yarım sezon sonra sözleşmesi feshedildi. Sezonun ikinci yarısında Gençlerbirliği’nde forma giydi.

2023-24 sezonunda 2. Lig ekibi Vanspor’a transfer oldu ve burada başarılı bir sezon geçirdi. 2024-2025 sezonu öncesinde Amedspor ile anlaşarak yeni bir döneme adım attı.

Editör: Ayşegül Yaşar