YKS ek tercih sonuçları açıklandı mı? 2024 YKS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS ek tercih sonuçları açıklandı mı? 2024 YKS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

Açık Öğretim Lisesi öğrencileri, 2023-2024 eğitim öğretim yılı için AÖL sınav tarihlerini merakla bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen AÖL sınavları, toplam üç oturumda gerçekleştirilecek. Peki, AÖL sınavları ne zaman yapılacak? 2024 AÖL giriş belgesi yayınlandı mı ve sınav giriş belgeleri nasıl alınacak? İşte, 2024 Açık Lise AÖL sınav tarihleri, giriş belgeleri ve sınav yerleri sorgulama ekranı ile ilgili tüm detaylar.

AÖL SINAV TARİHLERİ BELLİ OLDU

Açık Öğretim Liseleri sınavları, üç oturum halinde uygulanacak. Her oturum için adaylara 100 dakika süre tanınıyor. MEB'in 2024 yılı sınav takvimine göre, AÖL 3. dönem sınavları 20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde düzenlenecek.

SINAV GİRİŞ BELGESİ YAYIMLANDI MI?

Adaylar, sınav giriş belgelerini 15 Temmuz 2024 tarihinden itibaren öğrenci/T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresi üzerinden edinebilecekler. Sınav Giriş Belgesi’nde fotoğraf bulunması gerektiğinden, fotoğrafı olmayan öğrencilerin irtibat bürolarına müracaat etmeleri gerekmektedir.

AÖL SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Öğrenciler, sınav giriş belgelerine aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresinden öğrenci numarası ve şifreleri ile giriş yaparak ulaşabilirler. Sınav Giriş Belgesi'nde belirtilen okul ve salonda sınava gireceklerini unutmamalıdırlar. Sınav gününden önce sınav yerlerini görmeleri önemlidir.

Editör: Ayşegül Yaşar