Uzmanlar, nadir görülse de bebeğin dişli olarak dünyaya gelebileceğine dikkat çekiyor.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görevli Diş Hekimi Hilal Özdemir, her 2 bin ile 3 bin 500 doğumda bir görülen, genellikle alt çene ön kesici dişlerde rastlanan ve doğumda mevcut olan dişlere "natal diş" olarak tanımlandığını söyledi.

77D64B48 4596 4Ae5 B0A6 C604Fb719Bf9

Nadir görülen bu durumun ailelerde endişeye neden olabildiğini ifade eden Özdemir, dişli dünyaya gelen bebeklere ilişkin şu bilgileri verdi:

 "Natal diş, nadir olarak görülen bir durum. Genelikle ciddi bir sağlık sorununa neden olmaz. Dişli doğan bebek, öncelikle bir pediatri uzmanı tarafından değerlendirilip diş hekimine yönlendirilir. Yapılan muayenenin ardından basit bir müdahaleyle bebeğimizin dişini çekeriz.
Bu sayede emzirme sırasında anneye rahatsızlık vermemesi, bebeğin beslenmesi konforlu hale getirilmiş olunur. Ayrıca bu dişlerin gevşek yapısı nedeniyle düşüp aspirasyon (soluk borusuna kaçma) riski ortadan kaldırılır. 
Dişli bebek doğumu, kesin nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte genetik faktörler, endokrin bozukluklar, ve annenin gebelik sırasında beslenme durumu gibi etkenlerin rol oynadığı düşünülmektedir."
Özdemir, ailelerin böyle bir durum karşısında endişeye kapılmadan, diş hekimine başvurmaları gerektiğine dikkat çekti.
 

Editör: MERAL ÖZDEMİR