Ferit Aslan

Avusturya maçında Bozkurt işareti yapan Merih Demiral’a UEFA soruşturma açarken, 8 yıl önce Amedspor’a verilen cezalar gündeme geldi.

EURO 2024 son 16 turu maçında Avusturya'yı 2-1 mağlup eden A Milli Takım'ın gollerini atan Merih Demiral hakkında UEFA, yaptığı bozkurt işareti nedeniyle soruşturma başlattığını açıkladı. 

Photo 2024 07 03 12 50 24 2UEFA'dan yapılan açıklama, “2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu Avusturya-Türkiye karşılaşmasıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın iddia edilen uygunsuz davranışları nedeniyle UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açılmıştır. Konuyla ilgili olarak ilerleyen günlerde daha detaylı bilgi verilecektir" denildi. 

Amed Fenerbahce1

BOZKURT İŞARETİ, AMEDSPOR’A VERİLEN CEZALARI GÜNDEME GETİRDİ

Merih Demiral’ın çok tartışma yaratan bozkurt işareti, 8 yıl önce Fenerbahçe maçına, “Çocuklar Ölmesin maça gelsin” pankartı ile sahaya çıktığı ve Deniz Naki’nin yaptığı zafer işareti yüzünden TFF tarafından Amedspor’a verilen cezalar gündeme geldi. 

Amedspor’a, 2016 yılında Fenerbahçe’yle oynadıkları Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçı öncesi Amedspor oyuncularınca açılan “Çocuklar ölmesin, maça gelsin” pankartı nedeniyle 5 bin lira para cezası verilmişti. 

Amedspor’un ismi nereden geliyor? Amedspor’un ismi nereden geliyor?

P H O T O 2024 07 03 12 50 24AYŞE ÇELİK, AMEDSPOR VE NAKİ'YE VERİLEN CEZALARI HATIRLATTI

Katıldığı bir televizyon programında, “Çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın” dediği için 15 ay hapis yatan öğretmen Ayşe Çelik, sosyal medya hesabında Merih Demiral’ın yaptığı bozkurt işareti üzerine bir paylaşımda bulundu. 

Ayşe Çelik paylaşımında, ”Amedspor’a, ‘Çocuklar ölmesin maça gelsin’ pankartına ve Deniz Naki’ye ayrımcılık ve ideolojik propaganda nedeniyle 3 yıl 6 ay müsabakalardan men ve 273 bin lira para cezası verenler bu şahsa her hangi bir yaptırımda bulunacaklar mı? Hep beraber görücez” dedi.

Editör: Ferit Aslan