8 milyon yolcu kapasitesine sahip olan havalimanı, Adana ve Mersin başta olmak üzere Çukurova bölgesine büyük katkı sağlayacak. Yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen havalimanı, 244,5 milyon euro yatırım bedeliyle tamamlandı ve önümüzdeki 25 yıl içinde 297 milyon 100 bin euro kira geliri sağlaması bekleniyor.

ÇUKUROVA HAVALİMANI NE ZAMAN AÇILIYOR?

Türkiye'nin havacılık sektöründeki en yeni yatırımı olan Çukurova Uluslararası Havalimanı, 10 ağustos cumartesi 2024  (bugün) hizmete açılıyor.

TÜRKİYE'NİN 58. HAVALİMANI: BÖLGENİN EN BÜYÜK YATIRIMLARINDAN BİRİ

Çukurova Havalimanı, 800 hektarlık alan üzerine kuruldu ve 3 bin 500 metre uzunluğunda CAT-II standartlarında bir piste sahip. Bu dev yatırım, Türkiye’nin havacılık alanındaki en önemli projelerinden biri olarak öne çıkıyor. Havalimanı, bölgenin turizm ve ticaretine büyük katkılar sağlayarak Türkiye'nin kargoda ikinci büyük hubı olma yolunda ilerliyor. Orta Doğu'ya açılan önemli bir kapı olacak olan havalimanı, kargo trafiğini artırarak ticaret hacminin iki katına çıkmasını hedefliyor.

3 BİN KİŞİYE İSTİHDAM VE BÖLGESEL EKONOMİYE KATKI

Çukurova Havalimanı, 110 bin metrekare kapalı alana sahip terminal binası, 40 uçak kapasiteli 217 bin metrekarelik apron ve geniş kargo alanlarıyla hizmet verecek. Havalimanı, doğrudan ve dolaylı olarak 3 bin kişiye istihdam sağlayacak ve özellikle Mersin ve Adana başta olmak üzere çevre illerin ekonomi, ticaret ve turizmine büyük fayda getirecek.

BÖLGESEL İHRACAT POTANSİYELİ ARTACAK

Havalimanının faaliyete geçmesiyle birlikte bölgedeki işletmelerin ihracat potansiyeli artacak. Hava taşımacılığı, özellikle acil ve kritik malzemelerin zamanında teslimatını sağlayarak tedarik zincirlerinin kesintisiz işlemesine yardımcı olacak. Yerel işletmelerin küresel pazarlara entegrasyonu kolaylaşacak ve ihracat hacimleri artacak.

Editör: Ayşegül Yaşar