Selahattin Demirtaş'ın fotoğraf şaşırttı Selahattin Demirtaş'ın fotoğraf şaşırttı

HDP'den ayrılan eski Milletvekili Altan Tan, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Edirne Cezaevinde kendisi ile yapılan 4.5 saatlik bir görüşmeden sonra istifa ettirildiğini ileri sürdü. 

Karar TV'den Yıldıray Oğur ve Elif Çakır'ın programına katılan Kürt siyasetçi Altan Tan, cevaevinde olan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 2018 yılında parti genel başkanlığından istifası ile ilgili açıklama yaptı. 

800548 Image1Tan, 2018 seçimlerinden kısa bir süre önce Diyarbakır'da bir otelde partinin toplantısının olduğunu ve tüm milletvekillerinin toplantıya davet edildiğini belirterek, "Ancak gece saatlerinde beni arayan bir gazeteci Demirtaş'ın parti eş genel başkanlığından istifa ettiğini söyledi. Tabi çok şaşırdım ve benim gibi bir çok arkadaşın bundan haberi yoktu" dedi. 

"DEMİRTAŞ İLE 4.5 SAAT GÖRÜŞMÜŞLER"

Altan Tan, bir gün sonraki toplantıda 41-42 milletvekilinin hazır bulunduğunu ve bunların çoğunun Demirtaş'ın istifasını orada öğrendiğini de ifade ederek, "Bize verilen bilgide, Pervin Buldan ve partide hiç bir görevi olmamasına rağmen çok etkili olan Van Milletvekili Nadir Yıldırım'ın Edirne Cezaevinde Demirtaş ile 4.5 saat süren uzun bir görüşme yaptıklarını ve görüşmeden sonra Demirtaş'ın, 'Cezaevinde eş genel başkanlık yapmanın doğru olmadığı' gerekçesiyle istifa ettiğini açıkladıklarını söylediler" dedi. 

B99999999Bir Milletvekili olduğu halde Demirtaş ile göreşmesini izin verilmezken, nasıl 4.5 saat süren bir görüşmeye izin verildiğini anlamakta güçlük çektiğini söyleyen Altan Tan, "Ben Pervin hanım ile polemiğe girmek istemedim. O tam konuştuğu sırada salondan çıkarken, bana 'Keşke Altan bey de bu söylediklerimi dinlese' deyince salona geri döndüm" dedi. 

"İSTİFADAN SONRA ARKADAŞLARININ İŞİNE SON VERİLDİ"

Altan Tan, "Ben daha önce Erdoğan'ın istifa ettirdiği belediye başkanlarından örnekler vererek, Demirtaş'ın da istifa ettirildiğini söyledim. Bu olaydan sonra Demirtaş'ın şoförü ve sekreteri dahil bütün arkadaşlarının işine son verildi" dedi.

Editör: Ferit Aslan