YÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarına ilişkin yeni bir karar aldıklarını belirtti. Özvar, bu kararın üniversitelerdeki program kalitesini artırmaya yönelik önemli bir adım olduğunu vurguladı. Ancak, bu kararın öğrenciler ve akademik camia üzerindeki etkileri merak konusu olmaya devam ediyor. . Peki, Devlet üniversitelerinde ikinci öğretim programları kapatıldı mı? İşte detaylar…

80 BİN ÖĞRENCİ YERLEŞMİŞTİ

Geçen yıl 1308 ikinci öğretim programına yaklaşık 80 bin öğrenci yerleşmişti. Özvar, vakıf üniversitelerinin de benzer bir dönüşüm yapmasını planladıklarını belirtti. Mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimler gibi bazı programlarda kontenjan azaltma kararı da alındı.

DGS sonuçları açıklandı! 2024 DGS sonuçları sorgulama ekranı DGS sonuçları açıklandı! 2024 DGS sonuçları sorgulama ekranı

İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMLARI KAPATILDI MI?

Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı. Bu dönem üniversitelerdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmanın bu olduğunu ifade etti. Vakıf üniversitelerinde de ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlar oluşturulacak.

KONTENJANLAR KORUNDU

Programların dönüştürülmesi sırasında toplam kontenjanın korunduğunu belirten YÖK, kapatılan programların kontenjanlarının istihdam odaklı yeni programlara tanındığını açıkladı. Bu sayede, yaklaşık bir milyon kontenjanın tamamı muhafaza edildi ve toplam kontenjan sayısında düşüş yaşanmadı.

Editör: Ayşegül Yaşar