İnternet haber sitelerindeki kriterlerde değişiklik İnternet haber sitelerindeki kriterlerde değişiklik

Bağlı bulunduğu Bağlar ilçe nüfusunun 3'te birinden fazlasının yaşadığı Bağcılar Mahallesi Türkiye'de son 3 yıldır en kalabalık mahalle unvanını taşıyordu. 

Ancak bu denli kalabalık olan yerleşim birinin tek muhtarlıkla yöneltilmesi sonucu yaşanan sıkıntıların giderilmesi için Bağlar Belediyesi, ilk adımı attı.

Bağlar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü,'nün Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi ve çevresi içerisinde 'Yeni Mahalleler oluşturulmasına' ilişkin yazılı önergesi Bağlar Belediyesi Meclisine sunuldu.

Öneriyi gündemine alıp görüşen Bağlar Belediye Meclisi, 'mar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün, 4 Temmuz 2024 tarih ve 61939 sayılı, İlimiz Bağlar İlçesi, Bağcılar Mahallesi ve çevresi içerisinde “Yeni Mahalleler oluşturulması” na ilişkin yazılı önergenin daha detaylı  incelenebilmesi için İmar ve Şehircilik Komisyonuna Havale edilmesini'' kararlaştırdı.

Bağcı-1

Diyarbakır'da bulunan, 4 il ve 804 ilçeden daha çok nüfusu olan Türkiye'nin en büyük mahallesinin muhtarı olan Şeyhmuz Şirdenli, mahallelerinin ilçe olmasını isteyerek, ''Talebimiz ilçe olması ancak ilçe yapılmayacak ise 3 muhtarlığa bölünmeli. Çünkü tek muhtarlık olarak bu nüfusa hizmet vermek çok zor. '' ifadesini kullandı.

Editör: Özgür Ayaydın