Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde geçen yıl eğitim ve öğretim döneminin ikinci döneminde geçici teslimi yapılan Şehit Zeki Şenoğlu Ortaokulu'nun duvarlarında çatlaklar oluştu, merdiver ve korkuluklarda yıkılma meydana geldi. 

09204256 Img20230918Wa0008ERGANİ'DE PİLOT OKUL OLARAK BELİRLENMİŞTİ

Ergani ilçesi Dicle Mahallesi Toplu Konutlarda yapılan Şehit Zeki Şenoğlu Ortaokulu, Çoklu Yabancı Dil Eğitim modeli kapsamında pilot okul olarak belirlenmişti. Geçen yıl eğitim öğretim sezonunun ikinci döneminde geçici teslimi yapılan okulun, içler acısı hali tepkilere neden oldu. 

G Wjwh R B X Y A Ax Qw GDuvarlarında çatlaklar oluşan, merdivenlerin bir kısmında çökmeler meydana gelen ve korkuluk ve duvarlarının bir kısmı çöken okul için Ergani İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yüklenici firmayı çağırdı. 

G Wjwi Lk W E A EymneYaklaşık 350 öğrenci ile 20 öğretmenin görev yaptığı ve daha geçici tesliminin üzerinden 6 ay geçmeyen okulda yapılan incelemelerde, eksiklikler tespit edilerek, yüklenici firmaya bildirildi.

G Wjwi Ts Xw A Ax TxErgani İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okulun kesin teslimatının yapılmadığını, binanın yeni olması nedeniyle zamanla oturması ile bazı çatlakların oluşacabileceğini, ancak yükleneci firmanın eksik ve yetersiz yaptığı işleri yapma sözü verdiğini söylediler.

Van’daki mezarlıklarda bakım ve onarım çalışmaları Van’daki mezarlıklarda bakım ve onarım çalışmaları

G Wjwi W J W0 A Aq9 W MYetkliler, okuldaki duvar korklulklarının ise, bir kısmının çalındığını ve bu anlamda okulun güvenliğinin sağlanması konusunda eksikliklerinde tespit edildiğini söyledi. Yetkililer, yükleneci firmanın yaşanan sorunları ve eksiklikleri gidermeden okulun kesin teslimatının yapılmayacağını de ifade ettiler.  

09204302 Img20231030Wa0005-1

Editör: Ferit Aslan