Diyarbakır'ı günlerdir etkinlikleriyle renk katan Kültür Yolu Festivali'nin son gününde  Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Van Devlet Tiyatrosu’ndan Büyülü Prens temsiline ev sahipliği yaparken, Orhan Asena Oda Tiyatrosu’nda Adana Devlet Tiyatrosu tarafından Sen İstanbul'dan Daha Güzelsin, Kayapınar Sahnesi'nde ise İzmir Devlet Tiyatrosu'nun Kral Olmak İstemeyen Aslan oyunu tiyatroseverlerle buluştu.

Diyarbakır Arkeoloji Müzesi'nde gerçekleşen Geleceğe Miras Projesi Konuşmalarında Doç. Dr. Aytaç Coşkun ve Prof. Dr. Vecihi Özkaya katılımcıları bilgilendirdi.

Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde Züleyha ile Sınırsız Sohbetler'in konuğu Klinik Psikolog ve Yazar Beyhan Budak oldu.

Kayapınar Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi'nde Diyarbakır Kültür Sanat ve Sinema Derneği tarafından düzenlenen III. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali katılımcılarını son kez ağırladı.

Prof. Dr. Aziz Sancar Bebek ve Çocuk Kütüphanesi'nde ise Antalya Devlet Tiyatrosu tarafından gerçekleştirilen "Durmuş Benli-Karagöz Hacivat Gölge Oyunu Tasvir Yapım ve Oynatımı Atölyesi" ile katılımcılar yeni bilgi ve beceriler edinme fırsatı yakaladı.

Alişan konser verdi

Merkez Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı'na kurulan sahnede konser veren Alişan, sevenleriyle buluştu. Alanı dolduran kalabalık sanatçının seslendirdiği şarkı ve türküler eşliğinde halay çekti.

İzleyenler arasında kendisi için yazılan dövizleri okuyan sanatçı, aslen Bingöllü olduğunu ama babasının doğum yerinin Diyarbakır olduğunu söyledi.

Uzun zamandır Diyarbakır'da konser vermediğini belirten ünlü Alişan, ''Bu güzel organizasyonu düzenledikleri için Kültür ve Turizm Bakanlığına kocaman bir alkış." dedi.

Editör: Özgür Ayaydın