Diyarbakır Dicle Üniversitesi ile Karacadağ Kalkınma Ajansı arasında “Tarımsal Üretimde Kadın ve Gençler İçin Sosyal Girişimcilik Destek Merkez Projesi" protokolü imzalandı.

Protokolü Dicle Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Kamuran Eronat ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yunus Çolak imzaladı. Törende Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Siraç Özerdem ve Ziraat Fakültesi Dekanı ve proje yürütücüsü Prof. Dr. Muzaffer Denli'nin de hazır bulundu.

Diyarbakır'da çatışma:1 ölü Diyarbakır'da çatışma:1 ölü

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Denli tarafından yürütülen proje, Dünya Bankası koordinasyonunda ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Proje kapsamında, Ziraat Fakültesi bünyesinde bir merkez kurulacak. Proje ile dezavantajlı kadınlar ve 18-29 yaş arası gençlerin tarım sektöründe girişimcilik potansiyellerinin arttırılması amaçlanıyor.

Proje sayesinde, bölgedeki kadın ve gençlerin ekonomik ve sosyal olarak güçlenmelerine katkı sağlanması hedefleniyor. Merkezde sunulacak teorik ve uygulamalı eğitimlerle, katılımcıların kendi işlerini kurmaları teşvik edilecek ve tarım sektöründe daha aktif bir şekilde yer almaları sağlanacak.

Editör: HABER MERKEZİ