Kaburga Dolması, Ciğer Kebabı, Meftune, Ayvalı Kavurma, Kibe Mumbar ve daha bir çok lezzet…

A. Cabar Ekin, 35 yıl önce Diyarbakır’dan ayrılarak Samsun’a yerleşti. Ekin, 1997’de yani 27 yıl önce Diyarbakır Ocakbaşı adında bir işyeri açtı. Ve o günden bu yana Diyarbakır’ın lezzetleri Ekin Ailesinin çabasıyla, başta Samsun olmak üzere neredeyse bütün Karadeniz'e sunuluyor.

Whatsapp Image 2024 08 26 At 21.17.33

İşyerini açtıktan sonra, uzun yıllar tezgahın başından ayrılmayan ve son yıllarda bayrağı çocuklarına devreden baba A. Cabar Ekin, Güneydoğu ile Karadeniz arasında adeta bir dostluk köprüsü kurmuş. Bugün işletmenin başında bulunan Felat ve Seyithan Ekin kardeşler, Diyarbakır’ın birçok lezzetini işletmelerinde hazırlayarak müşterilerine sunuyor. Menüsünde doğunun en lezzetli yemeklerinin yanı sıra batının modern çizgisini birleştirerek özgün bir şekilde kurumsallaşma hedefini hayata geçirdiklerini anlatan Seyithan Ekin, bunun için ailece çok çalıştıklarını söyledi.

Ekran Resmi 2024 08 26 20.38.07

Amaçlarının Karadeniz’in incisi Samsun’da Diyarbakır’ı temsil eden bir marka yaratmak olduğunu ve bunu da başardıklarına inandıklarını belirterek, şöyle dedi:

“Uzun yıllardır buradayız. Diyarbakır’ımızın coğrafi işaret almış ürünleri başta olmak üzere birçok lezzetini misafirlerimize sunuyoruz. Kaburga Dolması, Kibe Mumbar, Meftune, Ayvalı Kavurma, İçli Köfte, Ekşili Dolma, Ciğer Kebabı’nın yanı sıra, Lahmacun, Pide, yine bölge illerimizin bir çok yemeğini burada hazırlıyoruz.”

Ekran Resmi 2024 08 26 20.37.15

İçişleri bakanından Diyarbakır'da Narin açıklaması İçişleri bakanından Diyarbakır'da Narin açıklaması

“ETLERİMİZİ DİYARBAKIR’DAN GETİRİYORUZ”

Yemeklerinin lezzetli olmasındaki en önemli etkenlerden birinin kullandıkları et olduğunu vurgulayan Ekin, “Etlerimizi her hafta kendimize ait özel tırımızla Diyarbakır’dan getiriyoruz. Memleketimizin meralarında otlayan kuzuların eti çok lezzetli oluyor. Yemeklerimizde Diyarbakır’dan getirdiğimiz bu eti kullanıyoruz. Burada daha çok dana eti var. Ancak biz kuzu etini tercih ediyoruz. Yemeklerimize büyük lezzet katıyor”dedi.

Ekran Resmi 2024 08 26 20.36.52

“DİYARBAKIR-SAMSUN ARASINDA DOSTLUK KÖPRÜSÜ KURDUK”

Samsun’da kaldıkları 35 yıl içerisinde hem kentte hem de Karadeniz genelinde önemli dostluklar kurduklarını anlatan Seyithan Ekin, bu konuda şunları söyledi:

Whatsapp Image 2024 08 26 At 21.20.20

“Çok iyi ilişikilerimiz var. Burada çok önemli dostluklar edindik. Diyarbakır ile Samsun, Karadeniz arasında adeta bir dostluk köprüsü kurduk. Birçok dostumuzla Diyarbakır’a gidiyoruz. Birlikte geziyoruz. Bir çok insan Diyarbakır’ı merak ediyor. Son olarak Amedspor maçına gelen Federasyon Başkanımız İbrahim Hacıosmanoğlu’nun programına katılmak için buradaki dostlarımızla, aileleri ile Diyarbakır’ı ziyaret ettik. beraber gezdik. Çok memnun oldular. Zaman zaman bu tür geziler yapıyoruz. Diyarbakır’dan da dostlarımız Samsun’a geliyor. Onları ağırlıyoruz, buradaki tarihi ve turistik yerleri geziyoruz.”

Whatsapp Image 2024 08 26 At 21.54.37

Vatandaşların yanı sıra Samsun'u ziyaret eden birçok sanatçı, siyasetçi ve sporcu da Diyarbakır’ın ve bölgenin lezzetlerini tatmak için Ekin ailesinin işyerine mutlaka uğruyor.

Whatsapp Image 2024 08 26 At 21.56.44 2Whatsapp Image 2024 08 26 At 21.56.44

Editör: HABER MERKEZİ