Diyarbakır Berberler ve Kuaförler Başkanı Cemil Değirmenci, il genelinde 1100'ü kayıtlı yaklaşık 2300 berber, kuaför ve güzellik salonun bulunduğunu belirterek, bu işyerlerinde toplam 10 bini aşkın kişinin çalıştığını söyledi.

Ticaret-1

Yaklaşık 2 yıl önce haftanın bir günü izin yapabilmek için söz konusu iş yerlerinin hangi gün kapalı olmasına ilişkin üyeleri olanların çalışanlarına yönelik anket yaptıklarını anket sonucunda pazar günün tercih edildiğini anımsatan Değirmenci, şöyle konuştu:

''Ancak bu ankete rağmen bazıları pazar bir kısmi ise salı günleri tatil günü uygulamaya başladı. Bu nedenle genel bir uygulama gerçekleşmedi. Bakanlık bu hafta yaptığı açıklamada hangi gün kağalı olacağına ilişkin valiliklerin karar vereceğini belirtti. Yarın veya en geç cumartesi günü Diyarbakır İl Ticaret Müdürlüğünün kararını açıklayacak.''

6 BİN LİRA CEZA VERİLECEK

Başkan Değirmenci, açıklanacak tatil gününde iş yerini açık tutacak berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecilerine ilk ihlalde 6 bin lira ceza uygulanacağını vurgulayarak, ikinci ihlalde ise cezanın işyeri kapatma olacağını dile getirdi.

PAZAR GÜNÜ TATİL BEKLENİYOR

Ticaret Bakanlığı'nın ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde 18 Ağustos 2022 tarihinde karar alındığı hatırlatarak, ''Ancak kararın uygulaması  1 Temmuz 2024'e ertelendi. Kapalı olunacak günün, her ilin sektörel yapısı ve işletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak valilikler tarafından belirlenecek. Beklentimiz tatil günün pazar günü olmasıdır.'' dedi.

Diyarbakır'ın çevresinde anız yangını başladı Diyarbakır'ın çevresinde anız yangını başladı

Editör: Ferit Aslan