Diyarbakır’da, her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen ve Avrupa hareketlilik haftası etkinlikleri kapsamında bisiklet turu düzenlendi.

1-165Avrupa Hareketlilik Günü 10.yıl etkinlikleri kapsamında Diyarbakır TED Koleji öğretmen, öğrenci ve velileriyle bisikletleriyle merkez Kayapınar ilçesindeki Park 75’te buluştu. 

Her yaştan bisiklet tutkununun katıldığı etkinlikte daha sonra pedallar çevrildi ve bisiklet turu gerçekleştirildi. 200’ye yakın öğrenci, öğretmen ve velinin katılımıyla gerçekleştirilen bisiklet turundan sonra, bisiklet turuna katılanlar çevre temizliği yaparak alandan ayrıldı. 

3-78AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI NEDİR? 

Avrupa Hareketlilik Haftası'nın 2024 yılı teması "Paylaşımlı Kamusal Alanlar" olarak belirlenmiştir. Tema kapsamında insanların, ulaşım araçlarının ve aktivitelerin kendi alanlarına sahip olduğu yerler oluşturulması hedeflenmektedir. Daha fazla sosyal eşitlik, daha fazla yol güvenliği, daha az gürültü, hava kirliliği ve daha iyi bir yaşam kalitesi ile kentlerdeki vatandaşların beklentilerinin karşılanması amaçlanmaktadır.

Diyarbakır il Jandarma Komutan Yardımcısı yaşamını yitirdi Diyarbakır il Jandarma Komutan Yardımcısı yaşamını yitirdi

4-69Avrupa Hareketlilik Haftası, kamusal alanların nasıl paylaşılacağının vatandaş katımılıyla karar verilmesini ve yayalar ile bisikletliler başta olmak üzere herkesin güvenli ve rahat bir şekilde hareket edebilmesini teşvik eder.

Editör: Ferit Aslan