Diyarbakır’da, o kuruma 391 milyon ek ödenek Diyarbakır’da, o kuruma 391 milyon ek ödenek

Diyarbakır’da, öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasında, Narin’in izi, amcasının 8 günlük kaydı silinen güvenlik kamerasında aranıyor. 

Merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesinde 21 Ağustos’ta kaybolduğu söylenen, 19 gün sonra öldürülmüş olarak derede bulunan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturması sürüyor. Narin’in annesi, ağabeyi ve amcalarının da aralarında olduğu 12 kişi tutuklu bulunurken, gözler TÜBİTAK’ta incelenen kamera görüntülerine çevrildi. 

Narin-8Narin’in öldürülmesi ve 19 gün sonra cesedinin bulunmasından sonra köyde yapılan çalışmalarda, Narin’in bir amcasının evinde güvenlik kamerası bulundu. 15 günlük kayıt yapabilen bir sisteme sahip olan kamerayı inceleyen bilişim uzmanları, Narin’in cesedinin bulunduğu gün dahil kamerada 8 günlük görüntülerin silindiğini tespit etti. 

Soruşturmayı yürüten savcılar söz konusu kameranın harddiskini incelenmesi için TÜBİTAK’a gönderdi. Savcılar, TÜBİTAK’tan gelecek raporu beklerken, silinen görüntülerin geri getirilmesine çalışıldığı öğrenildi. Silinen görüntülerin geri getirilmesi durumunda, Narin’in cesedinin bulunduğu gün dahil öncesinde evde ve köyde neler yaşandığına dair ipuçların bulunması bekleniyor. 

Narin-7TERMAL KAMERA DA GERİYE DOĞRU YENİDEN İNCELENİYOR

Narin’in cesedinin dereden çıkartılmasından sonra incelenen ve önce cesedi dere kenarına getiren aracın bulunmasına sağlayan Askeri üs bölgesinin termal kamerasındaki görüntülerden Nevzat Bahtiyar’a ulaşılmıştı. Şimdi o termal kamera görüntülerinin yeniden saniye saniye incelendiği ve kamera açısındaki köyde Narin’in kaybolduğu gün yaşanan hareketliliğin tespit edilmeye çalışıldığı belirtildi.

Editör: Ferit Aslan