Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Diyarbakır'da cesedi bulunan Narin Güran ile ilgili çarpıcı iddiada bulundu.

Narin Güran cinayetiyle sarsılan Türkiye'de, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan beklenmedik bir çıkış geldi. Kırşehir programında gündeme gelen cinayet ve benzeri olaylar üzerine konuşan Erbaş, mevcut ceza sisteminin caydırıcı olmadığını iddia etti.

''İsterseniz bin sene ceza verin, bizim acımız dinecek mi?'' diyen Erbaş, cezaevlerindeki koşulların suç işleyenleri caydırmaktan ziyade rahatlattığını savundu. 

Erbaş, ''Ölümse ölüm, idamsa idam'' diyerek daha ağır cezaların uygulanması gerektiğini belirtti.

''Hamurabi'nin kanunları bile caydıramadı'' diyen Erbaş, ceza sisteminin yanı sıra ahlaki değerlerin önemine de vurgu yaptı.

Erbaş, şöyle devam etti:

''Ölümse ölüm, idamsa idam. Öyle değil mi, nasıl caydıracağız? İmam Gazali şöyle diyor; 'Caydırıcılık özelliği olan kanunlar' bunlar da yetmiyor. Dünya kurulduğundan beri kanunlar var, mahkemeler var. Milattan önce 2 binli yıllarda yaşamış ‘Hamurabi’ denilen birisi var. Yaptığı kanunların gökten indiğine inanıyor. Babil halkı ama yine caydıramadı insanları. O zaman uhrevi müeyyide, ahiret bilinci. Biz onun için günde 40 sefer namazda 'Maliki Yevmiddin' diyoruz.''

Diyarbakır, Türkiye ekonomi zirvesini ağırlayacak Diyarbakır, Türkiye ekonomi zirvesini ağırlayacak

KAYNAK: YerelHaberlertr

Editör: EYYUP KAÇAR