Diyarbakır'ın unutulmaz yaz geleneği Diyarbakır'ın unutulmaz yaz geleneği

Diyarbakır’da, bir çocuğu alıkoyup işkence yaptıkları gerekçesiyle 8’er yıl hapis verilen polislere, özür dilemedikleri için indirim yapılmadı. 

Lice ilçesinde 21 Mart 2023 Newroz kutlamaları sonrası 14 yaşındaki Y.D.'nin kaçırılıp işkence görmesine ilişkin ilçe Emniyet amirlerinden A.O, ile polisler İ.A., E.Ö., G. B. ve H.Ç., hakkında açılan davada, Lice Asliye Ceza Mahkemesinden çarpıcı bir karar verdi. 

690X390Cc Amd 22 03 2023 Lice Iskence Yusuf Diken3Mahkeme, sanık 5 polis memuruna, “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan önce 4 yıl hapis cezası verdi, ceza daha sonra alı konulan kişinin çocuk olması ve sanıkların kamu görevlisi nüfuzunu kötüye kullanması nedeniyle 1 kat artırılarak 8 yıla çıkarıldı. 

ÖZÜR YOKSA İNDİRİM DE YOK 

Medyascope'de yer alan haberi göre, Lice Asliye Ceza Mahkemesi Hakiminin kararındaki en çarpıcı ifade ise, tutuksuz yargılanan 5 polise verilen hapis cezalarında indirime gidilmemesi ile ilgili bölümde yer aldı. Mahkeme kararında, şöyle denildi:

1679508860“Sanıkların suçunu inkarı, yargılama aşamasına bir katkılarının bulunmaması, bir takım delillerin yok edilmeye çalışılması, birden fazla nitelikli halin yer alması, mağdurun yaşı, mağdurdan herhangi bir şekilde özür dilenmemesi, işledikleri suçtan dolayı herhangi bir pişmanlığının olmaması üstlenilen kamu görevine riayet edilmemesi ve bir daha suç işlemeyeceğine dair mahkememizde olumlu bir kanaat oluşmadığından ceza indirimine yer olmadığına.”

Lice Asliye Ceza Mahkemesinde 5 polis memuruna 8’er yıl hapis cezasının yanı sıra yurt dışı çıkış yasağı ve haftada 2 gün imza vermelerine dair adli kontrol şartı kararı verdi.  

Editör: Ferit Aslan