Özgür Ayaydın

Diyarbakır son yılların en sıcak mart ayını yaşarken, yeterli yağışı alamıyor. Tarlalarındaki ekili hububata gübre atan çifti dört gözle yağmuru beklerken, artan sıcaklık dolayısıyla baharı yaşayan kent genelinde bademler çiçek açtı.

Bugün en yüksek sıcaklığının 27 derece, yarın ise 28 derece beklenen Diyarbakır'da salı günü itibariyle hava soğuyacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminine göre, Diyarbakır’da sıcaklık 4 günde yüzde 50 oranında azalma olacak.

3 GÜN YAĞMUR BEKLENİYOR

Yarın en yüksek sıcaklığın 28 derece olacağı Diyarbakır’da 18 Mart Salı, 19 Mart Çarşamba ve 20 Mart Perşembe günü yağmur bekleniyor.

18 Mart Salı günü beklenen en yüksek sıcaklık 23, 19 Mart Çarşamba günü 17 ve  20 Mart Perşembe günü ise 14 derece sıcaklık olacağı tahmin ediliyor.

En düşük sıcaklık ise 20 Mart Perşembe günü 7 derece olacağı belirtildi.

Editör: HABER MERKEZİ